Πάτρα: Μηνύσεις γονέων της 2χρονης – Καταγγελία για γιατρό του Καραμανδανείου

«Το παιδί μου είχε επικοινωνία στο σπίτι. Κατέρρευσε στο Καραμανδάνειο» δηλώνει ο πατέρας. Τι απαντά το νοσοκομείο για απουσία αναισθησιολόγου. Σήμερα η νεκροψία – νεκροτομή.

«Το παιδί μου έφυγε από το Καραμανδάνειο εγκεφαλικά νεκρό. Ομως δεν είχε καταρρεύσει στο σπίτι μας, όπως ειπώθηκε. Είχε αισθήσεις κανονικά και επικοινωνία» δήλωσε στην «Πελοπόννησο» ο πατέρας της μόλις 20 μηνών Διονυσίας που έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα μετά από «μάχη» που έδωσε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Ρίου από την προπερασμένη Πέμπτη.

«Στο Ρίο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, όμως στο Καραμανδάνειο όλα πήγαιναν πολύ αργά» συνεχίζει ο τραγικός πατέρας. Ανεργος και εκείνος και η γυναίκα του προσπαθούσαν όπως μπορούσαν να μεγαλώσουν τα δύο τους παιδιά. Εχουν ένα ακόμη 5 ετών. Ηρθε όμως η τραγωδία με τη Διονυσία για να τους «αποτελειώσει»!

Ο πατέρας κατήγγειλε πως στο Καραμανδάνειο δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Γνωστό το πρόβλημα εδώ και μήνες. Υποστήριξε ακόμη ότι άργησε να φθάσει για να γίνει η διασωλήνωση του παιδιού. «Δεν ήταν σε ενεργό εφημερία ο γιατρός. Εφθασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε» μας είπαν από το Καραμανδάνειο. «Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετά είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί» συνεχίζει.

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Ολα συνέβησαν πριν τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Τότε που η μάνα κατάλαβε ότι κάτι τρέχει με το παιδί της και άρχισε να ουρλιάζει. Η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι. Η μάνα δεν μπορούσε να το αντέξει. Με ασθενοφόρο το κοριτσάκι αρχικά μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων και από εκεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου.

Οπως λέει ο πατέρας του παιδιού, εκεί ενημερώθηκε από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέα Ηλιάδη, ότι παρέλαβαν το παιδί εγκεφαλικά νεκρό. «Το παιδί έπρεπε να διασωληνωθεί πολύ νωρίτερα. Στο νοσοκομείο του Καραμανδάνειου δεν υπήρχε αναισθησιολόγος. Ενώ υπήρχε στην εφημερία, στο νοσοκομείο δεν υπήρχε. Εγώ είδα με τα μάτια μου 10:20 με 10:30 περίπου να έρχεται το ΕΚΑΒ να παραλάβει το παιδί. Είδα τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τρέχουν πάνω στο δωμάτιο για να παραλάβουν το παιδί και μετέπειτα είδαμε μια καθυστέρηση περίπου μισής ώρας γιατί το παιδί δεν είχε διασωληνωθεί. Ηταν ανοιχτά τα ματάκια του, είχε μια δυσλειτουργία, δεν μπορούσε να κουνήσει χεράκια ποδαράκια, υποθέσαμε πως είναι από την εξάντληση. Το δικό μας παιδί έφυγε, αλλά να μην φύγουν τα επόμενα».

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ

Οι γονείς αναμένεται να κινηθούν νομικά για την καθυστέρηση, όπως καταγγέλλουν, στη διασωλήνωση του παιδιού. «Την Παρασκευή περιμένουμε τη νεκροψία. Μετά θα κηδέψουμε τη μικρή μας. Και στη συνέχεια είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσουμε το θέμα έτσι. Θα προσφύγουμε στη δικαιοσύνη κατά παντός υπευθύνου. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η καθυστέρηση οδήγησε στο μοιραιο. Ο κ. Ηλιάδης ήταν ξεκάθαρος πως η Διονυσία ήταν εγκεφαλικά νεκρή όταν την πήγαμε στο Ρίο» καταλήγει ο κ. Κουρκουμέλης.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Η νεκροψία – νεκροτομή στη σορό του παιδιού θα γίνει σήμερα Παρασκευή και ίσως ρίξει «φως» στην αιτία θανάτου της μικρής. Γιατροί υποστηρίζουν πως το βρέφος ίσως να είχε εγκεφαλοπάθεια, ενώ να θυμίσουμε πως διεγνώσθη θετικό στον covid 19.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΟΥ

«Ο γιατρός όχι μόνο δεν άργησε να έρθει, αλλά μιλάμε για έναν επιστήμονα υπόδειγμα που ποτέ δεν θα έκανε κάτι τέτοιο», δηλώνουν στην «Πελοπόννησο», «πηγές» του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Υπενθυμίζουν δε πως πρόκειται για τον αναισθησιολόγο που «έβαλε πλάτη» ώστε να μην κλείσει το Νοσοκομείο όταν είχε ξεμείνει από αναισθησιολόγους.
«Δεν μπορούμε να κατηγορούμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει δείγματα γραφής για την προσφορά του και μάλιστα ανιδιοτελώς» τονίζεται.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ