Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΙΧ έλιωσε ένα κοριτσάκι – Φρικτό δυστύχημα ξεσηκώνει τους ρομά των Αλυκών

ΙΧ έλιωσε ένα κοριτσάκι – Φρικτό δυστύχημα ξεσηκώνει τους ρομά των Αλυκών

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι γιατροί!

Στην θέα του 5χρονου κοριτσιού που χαροπάλευε ακόμη και οι γιατροί στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας σοκαρίστηκαν! «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πράγμα» έλεγαν. Το κοριτσάκι είχε σοβαρό τραύμα σε όλη την κοιλιακή χώρα, στην κυριολεξία «ανοιχτό θώρακα» και όσο και αν προσπάθησαν οι γιατροί με επικεφαλής τον Τάσο Γιακουμή στην Κ. Αχαΐα να «στομώσουν» τα τραύματα φαινόταν αδύνατο. Και πράγματι ήταν.

Εκείνη τη στιγμή, το μεσημέρι της Δευτέρας έτυχε να υπάρχει ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας. Παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Καραμανδάνειο, ενώ από την αντίστροφη κατεύθυνση η κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ με διασώστες είχε ξεκινήσει από την Πάτρα για να συναντήσει το άλλο ασθενοφόρο στο μέσον της διαδρομής. Παρά την τεράστια κινητοποίηση το κοριτσάκι δεν άντεξε! «Εφυγε» κατά τη μεταφορά του στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο.

Λίγο νωρίτερα και ενώ βρισκόταν στην παραλία της Κ. Αχαΐας κοντά στις Αλυκές είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 23χρονη κοπέλα με συνεπιβάτιδα τη μητέρα της. Σύμφωνα με όσα είπε η οδηγός, το παιδάκι «πετάχτηκε» ξαφνικά μπροστά της και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Στην κυριολεξία το «συνέθλιψε» κάτω από τις ρόδες. Στο σημείο συγκεντρώθηκαν οι απελπισμένοι γονείς του παιδιού και άλλοι θορυβημένοι Ρομά, όπως και στο Καραμανδάνειο. Ισχυρή ήταν και η παρουσία της Αστυνομίας. Οι Ρομά θρηνούσαν και ταυτόχρονα ζητούσαν «εξηγήσεις» για την τραγωδία, που συνδέεται με τις συνθήκες που επικρατούν σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου η πρόσβαση ανηλίκων στο οδικό δίκτυο γίνεται άνευ όρων.

Παρόμοια δυστυχήματα έχουν σημειωθεί και σε άλλες περιοχές, όπου παρεπιδημεί το μειονοτικό στοιχείο παράλληλα με οδούς πυκνής κυκλοφορίας.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ