Νίκη Μελικίδου: Θλίψη για την Κυρία της αισθητικής και της δημιουργικότητας

Η Νίκη Μελικίδου άφησε τη δική της σφραγίδα στην περιοχή μας ως επαγγελματίας και ως άνθρωπος

Το όνομα της Νίκης Μελικίδου είναι ταυτισμένο με την αισθητική και την κοσμετολογία. Πρόσφερε τις υπηρεσίες της στις κυρίες, της ευρύτερης περιφέρειας, για περίπου 40 χρόνια.

Ως προσωπικότητα τη στόλιζαν η ευγένεια, η διάκριση, η προσφορά, η δημιουργικότητα, η μαχητικότητα. Υπήρξε ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο γι’ αυτό και η είδηση του θανάτου της σκόρπισε θλίψη.

Τα τελευταία τρία χρόνια ζούσε στην Αθήνα κοντά στα παιδιά της. Πριν από έξι μήνες υπέστη ένα ελαφρύ εγκεφαλικό πίσω από το οποίο όμως κρύβονταν μία λεμφική κακοήθεια. Για αρκετό χρονικό διάστημα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Αττικόν» αλλά τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή της.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ

Η Νίκη Μελικίδου είχε ασχοληθεί από πολύ μικρή με την αισθητική και την κοσμετολογία την οποία σπούδασε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ανοιξε το πρώτο της Ινστιτούτο Αισθητικής στην Αθήνα και ακολούθως ήρθε στην Πάτρα όπου για 40 περίπου χρόνια πρόσφερε τις υπηρεσίες της.

Διετέλεσε πρόεδρος των αισθητικών για πάνω από δύο τετραετίες αναδεικνύοντας τα προβλήματα του κλάδου και παράλληλα επιτυγχάνοντας την αναβάθμισή του. Πάντα ήταν διαθέσιμη και ανταποκρίνονταν σε κάθε αίτημα με ευχαρίστηση και διάθεση προσφοράς. Γενικά της άρεσε να ασχολείται με τα κοινά και είχε έντονο κοινωνικό παρών.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ενώ επιτελούσε ένα σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο βοηθώντας όπου υπήρχε ανάγκη, αυτό δεν ήταν ευρέως γνωστό. Διατηρούσε χαμηλό προφίλ και είχε επιλέξει να ενεργεί χωρίς να διαφημίζει.

«Ηταν μία γυναίκα χορτασμένη και υπέρ του δέοντος δοτική. Διέθετε έντονη προσωπικότητα αλλά μετρημένη. Ηταν μία ανοιχτή αγκαλιά για όλους τους ανθρώπους γύρω της. Πρόσφερε χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα ή ανταπόδοση.

Κι αυτό ήταν που έκανε σημαντική την προσφορά της» μας περιγράφει ο δημοσιογράφος, Νίκος Ελευθερίου, που υπήρξε του στενού φιλικού της περιβάλλοντος και ήταν κοντά της μέχρι την τελευταία της στιγμή. Την προσφορά της στην γυναίκα της ευρύτερης περιοχής μας τόνισε και η δημοσιογράφος, που επίσης υπήρξε στενή της φίλη, Μαρία Σιορώκου.

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η Νίκη Μελικίδου εκτός από διακεκριμένη επαγγελματίας υπήρξε πολύ καλή μητέρα. Από τους δύο γάμους απέκτησε τρία παιδιά. Η κόρη της Παρασκευή Παπαρσενίου μένει στην Αθήνα είναι δικηγόρος και διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο γιος της Χρυσόστομος Παπαρσενίου είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Ο τρίτος γιος της που απέκτησε από τον δεύτερο γάμος της, Νικόλας Μαντζαβίνος ζει στη Μεγάλη Βρετανία είναι προγραμματιστής και υψηλόβαθμο στέλεχος του σιδηροδρομικού οργανισμού της χώρας.

Η ΚΗΔΕΙΑ

Η κηδεία της Νίκης Μελικίδου θα γίνει στις 20 Αυγούστου στην Κορυφή Κιλκίς απ’ όπου κατάγονταν και την οποία υπεραγαπούσε.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ