Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑχαΐα – Μακάβριο μυστήριο: Θαμμένος σε έλος ο 28χρονος που αγνοείται;

Αχαΐα – Μακάβριο μυστήριο: Θαμμένος σε έλος ο 28χρονος που αγνοείται;

Ο 28χρονος αγνοείται από τις 7 Ιουλίου, με τους οικείους του να δηλώνουν την εξαφάνιση του στην Αστυνομία, στις 11 του μήνα.

Εχουν περάσει σχεδόν 25 μέρες από τότε που εξαφανίσθηκε ο 28χρονος εργάτης γης από το Μπαγκλαντές και ο οποίος διέμενε στο Λάππα,θέμα που σε όλες τις πτυχές ανέδειξε η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Πλέον, σύμφωνα με νεότερες και καλά εξακριβωμένες πληροφορίες της «Π», οι αρχές έχουν την βεβαιότητα πως ομοεθνείς του τον σκότωσαν και τον «έθαψαν» στο έλος κοντά στην Καλόγρια.

Ο άνδρας διέμενε μαζί με άλλους πέντε «Μπαγκλαντέζους» και μάλιστα ήταν ο «ταμίας» του σπιτιού. Αναλαμβανε δηλαδή να στέλνει χρήματα από μεροκάματα στην «πατρίδα» σε συγγενείς των συναδέλφων του εργατών. Φαίνεται όμως πως του χρέωσαν πως έκλεβε και τότε επικράτησε… ο νόμος του «Μπαγκλαντές». Τον σκότωσαν και τον «έθαψαν» στο έλος! Αλλωστε και στο παρελθόν είχε εφαρμοσθεί ίδια μέθοδος με άλλους εργάτες γης, που είχαν σκοτώσει και θάψει ομοεθνή τους.

Στις έρευνες που έγιναν από την 6η ΕΜΑΚ Πάτρας με τον ειδικό σκύλο δεν βρέθηκε τίποτα. Ομως έχει ήδη γίνει αίτημα από την Υπηρεσία να μεταφερθεί από την Αθήνα ο ειδικός «σκύλος» που διαθέτει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Ο σκύλος είναι εκπαιδευμένος για να εντοπίζει πτώματα, ακόμη και αν αυτά είναι θαμμένα.

«Μέσα σε 2-3 ημέρες θα έχει βρει το σημείο» είπε στην «Π» ένστολος, που γνωρίζει καλά τις ικανότητες του συγκεκριμένου τετράποδου. Μάλιστα ο εκπαιδευτής του, «ντύνει» τον σκύλο με ειδικό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να δράσει ακόμη και μέσα σε έλος!

Υπενθυμίζουμε πως, από τους 5 συγκατοίκους, έχει συλληφθεί και προφυλακισθεί ο ένας. Ο οποίος ουδέποτε ομολόγησε κατά την προανάκριση ανθρωποκτονία. Μάλιστα «τα έριχνε» συνεχώς στους άλλους, οι οποίοι κατάφεραν και διέφυγαν από την χώρα και ήδη βρίσκονται σε άλλα κράτη.

Παρόμοιο έγκλημα το 2017

Eνα παρόμοιο έγκλημα είχε απασχολήσει την τοπική ΕΛΑΣ το 2017. Είχε συλληφθεί στη Δυτική Αχαΐα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκλημάτων Κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας, 19χρονος υπήκοος Πακιστάν, που συμμετείχε σε ανθρωποκτονία 30χρονου ομοεθνούς του, στον Πύργο! Στις 21-3-2017 το βράδυ, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, από τον ημεδαπό εργοδότη του 30χρονου Πακιστανού, η εξαφάνισή του. Από την επισταμένη έρευνα, που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι στις 20/03/2017 το απόγευμα στον Πύργο, ο 27χρονος Πακιστανός κάλεσε στην οικία του, τον 30χρονο ομοεθνή του, τον οποίο έπληξε με μαχαίρι στον αυχένα και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Στη συνέχεια, ο 27χρονος Πακιστανός με τη βοήθεια του 19χρονου συνεργού του, τεμάχισαν τη σορό του θύματος, με ένα μαχαίρι και ένα γεωργικό εργαλείο, σε τέσσερα κομμάτια και αφού την περιτύλιξαν με νάιλον, την τοποθέτησαν μέσα σε μια ταξιδιωτική βαλίτσα. Ακολούθως, οι δυο δράστες από κοινού με την 23χρονη, μετέφεραν με ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο την σορό του 30χρονου, σε αγροτική περιοχή στην Αγία Μαρίνα, Βαρβάσαινας Ηλείας, όπου την έθαψαν.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών, προέκυψε ότι οι δυο αλλοδαποί δράστες είχαν προσχεδιάσει την ανθρωποκτονία του ομοεθνή τους, διότι είχαν διανοίξει σε προγενέστερο χρόνο και συγκεκριμένα στις 19/03/2017 το όρυγμα, όπου τον είχαν θάψει.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ