Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Φωτιά στην Καλλιθέα – Προληπτική εκκένωση των χωριών Πλατανόβρυση και Αγία...

Πάτρα: Φωτιά στην Καλλιθέα – Προληπτική εκκένωση των χωριών Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή – ΦΩΤΟ – ΝΕΟΤΕΡΑ

Στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία. Φόβοι για επέκταση της φωτιάς προς το βουνό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Νεότερη ενημέρωση: Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της πυροσβεστικής, στη φωτιά που ξέσπασε στην Καλλιθέα, επιχειρούν 118 πυροσβέστες, με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1  για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες και τα κλιμάκια της Π.Ε. Αχαΐας.

Νεότερη ενημέρωση 17.05: Με μήνυμα από το 112, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει όσους βρίσκονται στις περιοχές Πλατανόβρυση και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν τα χωριά και να μετακινηθούν προς την Χαλανδρίτσα.

Νεότερη ενημέρωση 16.05: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Πιο συγκεκριμένα, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 24 οχήματα με 48 άνδρες της Πυροσβεστικής, 34 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 4 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Νεότερη ενημέρωση: Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στην Καλλιθέα. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες, με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα. Παράλληλα, από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Tractores και ένα ελικόπτερο Erickson.

Όπως σημειώνει η Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής δεν διαφαίνεται πιθανή απειλή κατοικημένης περιοχής. Αυτό όμως που τους ανησυχεί είναι η επέκταση της φωτιάς προς το βουνό, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πρώτη ενημέρωση: Φωτιά εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι, Σάββατο, στην Καλλιθέα Πατρών, σε περιοχή κοντά σε λιοστάσια, στο νεκροταφείο του Προφήτη Ηλεία.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 6 οχήματα της Πυροσβεστικής, μία ομάδα πεζοπόρων, 12 άνδρες, όπως επίσης και αστυνομία. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ