Εξαφάνιση θρίλερ στο Λάππα – Μυστήριο με τον άφαντο αλλοδαπό. Η ΕΛΑΣ δεν αποκλείει εγκληματική ενέργεια

556

Συνελήφθη ομοεθνής του 28χρονου αγνοούμενου

Μια εβδομάδα συμπληρώθηκε από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη 28χρονου από το Λάππα Δυτικής Αχαΐας και συγγενικά του πρόσωπα «βλέπουν» εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, κατά πληροφορίες της «Π», έχουν υποδείξει και άτομα που πιθανά να κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του νεαρού από το Μπαγκλαντές.

Πρόκειται για τέσσερις ομοεθνείς του, με την Αστυνομία να εντοπίζει και να συλλαμβάνει άνδρα με την κατηγορία της αρπαγής. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να κατήγγειλε ο θείος του αγνοούμενου, ο συλληφθείς «φωτογραφίζεται» ως δράστης, ωστόσο ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση.

Οι συγγενείς του 28χρονου υποστηρίζουν, ότι δεν είχε λόγο να φύγει και εάν το έκανε, σίγουρα θα έπαιρνε μαζί του και το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας των αστυνομικών σε παράπηγμα που έμενε σε καταυλισμό αλλοδαπών στο Λάππα. Επιπλέον, στοιχεία που εγείρουν υποψίες, πως δεν πρόκειται για οικειοθελή εξαφάνιση, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», είναι το γεγονός, πως σε βαλτώδη περιοχή στη λίμνη Λάμια εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού του άνδρα που κρατείται από την Αστυνομία, ενώ οι άλλοι τρεις συμπατριώτες του έχουν διαφύγει σε χώρες του εξωτερικού.

Η σχέση που τους συνέδεε ήταν οικονομικής φύσεως. Ο εξαφανισθείς είχε αναλάβει με το αζημίωτο την υποχρέωση να καταθέτει για λογαριασμό των συμπατριωτών του τα χρήματα που του έδιναν, με παραλήπτες τις οικογένειες τους

Το βάρος των ερευνών για τον εντοπισμό του 28χρονου έχει επικεντρωθεί στη θέση Λάμια μεταξύ Κουνουπελίου και Λάππα. Η εξαφάνιση του δηλώθηκε στις 11 Ιουλίου, ωστόσο είχε να δώσει σημείο ζωής από τις 7 του μήνα. Χθες, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛΑΣ κινητοποιήθηκε και η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας, με τον σκύλο έρευνας και να μετέχει στις αναζητήσεις. Ο «Τζόρνταν» υπό την καθοδήγηση του συνοδό του υπαρχιπυροσβέστη Παναγιώτη Φωκά, σάρωσε την περιοχή, χωρίς ωστόσο κάποιο αποτέλεσμα.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Η ΕΛΑΣ σε σημερινή της ανακοίνωση για το θέμα σημειώνει: «Συνελήφθη, προχθές το βράδυ, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας αλλοδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή κατά συναυτουργία.

Για την ίδια υπόθεση, αναζητούνται για να συλληφθούν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα της αρπαγής.

Ειδικότερα, την 11-7-2022 αλλοδαπός άνδρας μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, όπου δήλωσε την εξαφάνιση συγγενικό του πρόσωπο (αλλοδαπού άνδρα) και στη συνέχεια υπέβαλλε καταγγελία σε βάρος του συλληφθέντα και των τεσσάρων που αναζητούνται, οι οποίοι τυγχάνουν συγκάτοικοι του εξαφανισθέντα, για το αδίκημα της αρπαγής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Ανακριτή Πατρών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του εξαφανισθέντα, καθώς και τον εντοπισμό των συνεργών του συλληφθέντα.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών».