Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Διαψεύδει το Άσυλο Ανιάτων τις «μπουνιές» από ασθενή σε νοσηλεύτρια του...

Πάτρα: Διαψεύδει το Άσυλο Ανιάτων τις «μπουνιές» από ασθενή σε νοσηλεύτρια του Ιδρύματος

Αντίλογος του Προέδρου των Εργαζομένων: «Ο ίδιος ασθενής επιτέθηκε και σε μέλος του ΔΣ»

Διαψεύδει η διοίκηση του Ασύλου Ανιάτων Πάτρας, μέσω εξωδίκου που απέστειλε στην «Π», την είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα για επίθεση που δέχθηκε νοσηλεύτρια – εργαζόμενη από τρόφιμο ο οποίος αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Την ίδια ώρα, όμως, άμεση είναι και η απάντηση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Θεόδωρου Παπαγεωργόπουλου, ο οποίος επιβεβαιώνει πλήρως το ρεπορτάζ  και μάλιστα υποστηρίζει ότι «η νοσηλεύτρια δέχθηκε γροθιά από την οποία βρέθηκε μέτρα μακριά (!) », ενώ ο ίδιος ασθενής είχε επιτεθεί πρόσφατα και σε μέλος του διοικητικού συμβουλίου, που κατονομάζει!

Στο εξώδικο της διοίκησης του Ασύλου αναφέρεται:

«Θα θέλαμε, προς αποκατάσταση της αλήθειας, να σας ενημερώσουμε ότι ο συγκεκριμένος περιθαλπόμενος ασθενής που φιλοξενείται στο Ιδρυμά μας, δεν πάσχει από οποιαδήποτε ψυχιατρική ασθένεια, όπως ακριβώς αναφέρετε, αλλά πάσχει από ένα πολυσυστηματικό γενετικό σύνδρομο που προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, την καρδιά, τους νεφρούς, τους οφθαλμούς και το δέρμα. Οσον αφορά το ζήτημα του δήθεν ξυλοδαρμού νοσηλεύτριας του ιδρύματος από τον προαναφερόμενο ασθενή και της πρόκλησης σε αυτήν σωματικών κακώσεων, σας γνωρίζουμε ότι ουδεμία σωματική κάκωση έχει προκληθεί από τον εν λόγω ασθενή στην μη κατονομαζόμενη στο δημοσίευμά σας νοσηλεύτρια, ούτε φυσικά μπορεί να γίνει λόγος για ξυλοδαρμό αυτής. Αλλωστε η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια δεν μας προσκόμισε κάποιο πιστοποιητικό ή ιατροδικαστική έκθεση που να επιβεβαιώνει τις δήθεν σωματικές κακώσεις σε βάρος της. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Σε κάθε περίπτωση μας προκαλεί εύλογη απορία και αγανάκτηση η καταχώρηση του συγκεκριμένου δημοσιεύματος στην εφημερίδα σας από τον συντάκτη σας Κωνσταντίνο Φλαμή, και με την προφανή συναίνεση του εκδότη, υπό τη μορφή είδησης και όχι ως ανακοίνωση της φερόμενης ως θύματος των σωματικών βλαβών νοσηλεύτριας. Φαίνεται ότι η διασταύρωση της πληροφορίας και η διασταύρωση της αλήθειας της ή μη όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία είναι έννοιες άγνωστες προς τον συντάκτη του δημοσιεύματος ο οποίος δεν έκρινε αναγκαίο να ζητήσει από την Διοίκηση του Ιδρύματος πληροφορίες για το περιστατικό. Προφανώς θεωρήθηκε ότι η ενέργεια της διασταύρωσης είναι περιττή για την αντικειμενική ενημέρωση του κοινού της εφημερίδας σας ή ηθελημένα την αγνόησε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Φλαμής λειτουργεί αντιδεοντολογικά στο Ιδρυμα μας»

Η απάντηση

Στο ζήτημα του εάν συνέβη ή όχι το περιστατικό, την απάντηση δίνουν οι εργαζόμενοι δια του προέδρου τους Θ. Παπαωγεωργόπουλου. Μάλιστα ο ίδιος, από την ημέρα δημοσίευσης της είδησης, «ανέβασε» το ρεπορτάζ στο facebook και το επιβεβαίωσε, δεχόμενος πολλά θετικά σχόλια. Σε ότι αφορά την προσωπική επίθεση στον συντάκτη, τα μαθήματα περί «διασταύρωσης» της πληροφορίας απλά δεν γίνονται αποδεκτά. Ηταν καλά διασταυρωμένη, όπως πιστοποιούν και οι εργαζόμενοι. Ομως με βάση τους ισχυρισμούς του Ιδρύματος που διαρκώς… διαψεύδει ό,τι συμβαίνει στο εσωτερικό του (μέχρι και τα κρούσματα covid, παλιότερα), είναι λογικό να μην εμπιστεύεται ο δημοσιογράφος τις απαντήσεις που του δίνονται από εκεί. Η μόνιμη απάντηση είναι…«δεν συνέβη», «δεν έγινε έτσι», «δεν έχετε δίκιο»!

Κι όμως, όλα τα ρεπορτάζ έχουν αποδειχθεί αληθινά. Πόσο μάλλον όταν το τελευταίο επίμαχο στηρίζεται σε δήλωση ανθρώπου του Ιδρύματος.

Τι λέει ο Θ. Παπαγεωργόπουλος

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων Θ. Παπαγεωργόπουλος, με δήλωσή του, δικαιώνει το ρεπορτάζ της «Π» και στέκεται «απέναντι» στο περιεχόμενο του εξωδίκου του Ιδρύματος:

«Είναι λυπηρό, πως η φιλάνθρωπη διοίκηση σε καταγεγραμμένα στην λογοδοσία  επιθετικά περιστατικά και αήθεις συμπεριφορές από το συγκεκριμένο ασθενή -που δεν ονομάζουμε αλλά η διοίκηση κατάλαβε για ποιον πρόκειται -να ενεργεί ως πλυντήριο, ξεπλένοντας τις διαταραχές και την αήθη συμπεριφορά του ασθενή, σύμφωνα με την πάθηση του. Η φιλάνθρωπη διοίκηση, παίζει με τις λέξεις και μας λέει ότι πάσχει απο σύνδρομο. Αλήθεια ,ποιος λέει ότι τα σύνδρομα δεν κάνουν ψυχιατρικές εκδηλώσεις και επιθετικές συμπεριφορές; Βλέπετε, η μπουνιά που έφαγε η νοσηλεύτρια και βρέθηκε στο απέναντι κρεβάτι με 8 μέρες αναρρωτική, είναι λίγο για την φιλάνθρωπη διοίκηση. Το εν λόγω περιστατικό όμως, που δεν γνωρίζει η διοίκηση, έχει δηλωθεί ήδη ως εργατικό ατύχημα από τη ίδια και αναμένουμε το πόρισμα του ΣΕΠΕ. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα όλο και πιο πολύ γινόμαστε μάρτυρες ανάρμοστων ενεργειών τόσο σε φιλοξενούμενους όσο και σε εργαζόμενους. Πριν  λίγες μέρες, μέλος του διοικητικού συμβουλίου Τριαντάφυλλος Χαράλαμπος, δέχτηκε επίθεση από τον ίδιο ασθενή, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τις καταγγελίες μας! Το να μην βοηθάμε ουσιαστικά έναν ασθενή με τέτοιες παθήσεις ψυχωτικού τύπου, επιληπτικού και διαταραχές συμπεριφοράς -πηγαίνοντάς τον σε μία δομή με ειδίκευση πάνω στην πάθηση του ασθενή, ώστε να τον βοηθήσουν, το μέλλον του ασύλου ανιάτων χαρακτηρίζεται δυσοίωνο»!

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ