Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα – Η υπόθεση της Μαρίας Μαρίνοβα που ζούσε με ποντίκια: H...

Πάτρα – Η υπόθεση της Μαρίας Μαρίνοβα που ζούσε με ποντίκια: H Πρεσβεία είναι ενήμερη και συμπαρίσταται

Οπως διευκρινίζεται στην επιστολή, «δεδομένων των περιστατικών αυτών η Πρεσβεία είναι σε θέση να παράσχει περιορισμένη βοήθεια στην κ. Μαρίνοβα ώστε η ίδια να επιστρέψει στη Βουλγαρία, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για να ταξιδέψει στη Γερμανία»

Την παρέμβαση της Πρεσβείας της Βουλγαρίας στην Αθήνα, προκάλεσε η αποκάλυψη της «ΠτΔ», για την 73χρονη αλλοδαπή γυναίκα, που τα τελευταία χρόνια διαμένει μέσα σε μία τρώγλη στην οδό Νόρμαν.

Το νέο μέλος του ΔΣ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θεόδωρος  Κανελλόπουλος, που εκπροσωπεί πλέον την παράταξη «Νέα Πάτρα» του Νίκου Νικολόπουλου, κοινοποίησε το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και η απάντηση του πρόξενου Rosen Νakov, ήταν αστραπιαία.

Οπως προκύπτει από αυτήν, η Πρεσβεία της Βουλγαρίας είναι ενήμερη τόσο για την κατάσταση που βιώνει η Μαρία Μαρίνοβα, όσο και για την θέλησή της να ταξιδέψει στη Γερμανία για να συναντήσει τα παιδιά της, όπως ακριβώς είχε αναδείξει και η έρευνα της «ΠτΔ». Μάλιστα, εκθέτει αναλυτικά τις ενέργειες που έχουν γίνει και τα γραφειοκρατικά προβλήματα που έχουν ανακύψει, καθώς της έχουν υποκλέψει τα ταξιδιωτικά της έγγραφα και την ταυτότητά της.

Πάντως όπως διευκρινίζεται στην επιστολή, «δεδομένων των περιστατικών αυτών η Πρεσβεία είναι σε θέση να παράσχει περιορισμένη βοήθεια στην κ. Μαρίνοβα ώστε η ίδια να επιστρέψει στη Βουλγαρία, ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για να ταξιδέψει στη Γερμανία»

Οπως σημειώνεται, ανάμεσα στα άλλα, στην επιστολή, που αποκαλύπτουμε σήμερα:

«Η Πρεσβεία είναι ενήμερη για την περίπτωση της κας Μαρία Μαρίνοβα και σας διαβεβαιώ ότι έχουν γίνει όλες οι δυνατές ενέργειες για να της παρέχουμε την απαραίτητη συνδρομή.

Μόνο κατά τα δύο τελευταία χρόνια στην κ. Μαρίνοβα έχουν εκδοθεί τέσσερα προσωρινά διαβατήρια, κάθε φορά όταν η ίδια εκδήλωνε την επιθυμία να ταξιδέψει στη Γερμανία όπου διαμένουν τα παιδιά της….

…Η κυρία Μαρία Μαρίνοβα επισκέφθηκε εκ νέου την Πρεσβεία στο τέλος Ιουνίου 2022 και εκδήλωσε και πάλι την επιθυμία να της εκδοθεί προσωρινό διαβατήριο ώστε να ταξιδέψει στα παιδιά της στη Γερμανία. Η αίτηση της κας Μαρίνοβα δεν έγινε δεκτή επειδή δεν είχε δώσει για επιστροφή το παλιό της ταξιδιωτικό της έγγραφο, το οποίο είχε λήξει την 1 Ιουνίου 2022 (όπως υποχρεούται από τον νόμο), ούτε είχε προσκομίσει βεβαίωση από την αστυνομία που πιστοποιεί πως η ταυτότητα/ το διαβατήριό της έχουν κλαπεί ή χαθεί».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ