Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Η ολονύχτια μάχη στη ΜΕΘ Παίδων για να σωθεί βρέφος –...

Πάτρα: Η ολονύχτια μάχη στη ΜΕΘ Παίδων για να σωθεί βρέφος – Τού έκαναν ηλεκτροσόκ

Κέρδισε τη μάχη για τη ζωή του ένα βρέφος, 4 μηνών που διακομίστηκε το βράδυ της Τετάρτης  εκτάκτως έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας στην Παιδιατρική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην Πάτρα.

Το μωρό παρουσίασε αιφνιδίως πολύ σοβαρή και σπάνια αρρυθμία η οποία ήταν απειλητική για τη ζωή του.

Οι γιατροί της μονάδας με επικεφαλής τον Ανδρέα Ηλιάδη επιχείρησαν αρχικά να ανατάξουν το μωρό με φαρμακευτικά σκευάσματα, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Γι’ αυτό και πήραν την απόφαση, σε συνεννόηση με τους γονείς να προχωρήσουν σε ηλεκτρική ανάταση, σε ηλεκτροσόκ κάτι που δεν συνηθίζεται σε τόσο μικρές ηλικίες αλλά κρίθηκε απαραίτητο για να σωθεί το μωρό.

«Όταν διαπιστώσαμε ότι δεν μπορεί να αναταχθεί η αρρυθμία με τα φάρμακα, έπρεπε να προχωρήσουμε σε ηλεκτροσόκ για να σώσουμε το μωρό γιατί η ζωή του ήταν σε κίνδυνο. Ενημερώσαμε τους γονείς για τη διαδικασία και τους κινδύνους και συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε για να ζήσει το βρέφος. Ευτυχώς παρότι είναι μια διαδικασία που γίνεται κατά κόρον όταν έχουμε ανακοπή καρδιάς, πήγαν όλα πολύ καλά και το αγοράκι κέρδισε τη μάχη» ανέφερε στην ιστοσελίδα, thebest ο Ανδρέας Ηλιάδης.

Χάρη στη σωτήρια επέμβαση των γιατρών  όλα πήγαν καλά και το μωράκι από τα ξημερώματα σταθεροποιήθηκε και παραμένει στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ιατρικές διαδικασίες και να μεταφερθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα για διερευνηθεί περαιτέρω το πρόβλημα που παρουσιάζει στην καρδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ