Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑποθήκες με χιλιάδες μαϊμού προϊόντα στη Κάτω Αχαΐα – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ...

Αποθήκες με χιλιάδες μαϊμού προϊόντα στη Κάτω Αχαΐα – Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα «τσιγγάνικα»

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα «τσιγγάνικα». Συνελήφθησαν δύο άτομα και κατασχέθηκαν 3.283 προϊόντα απομίμησης

Αιφνιδίασε η πρωινή «έφοδος» των αστυνομικών στη συνοικία «τσιγγάνικα» της Κάτω Αχαΐας. Νωρίς το πρωί της Παρασκευής σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» στην περιοχή έκαναν την εμφάνιση τους κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Αττικής και ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης, συνοδευόμενοι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, επιφέροντας ένα ακόμα «χτύπημα» στο παρεμπόριο και στην πάταξη του οικονομικού εγκλήματος. Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών προχώρησαν σε στοχευμένους ελέγχους ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του υπαίθριου και στεγασμένου εμπορίου και σε έρευνες που ακολούθησαν σε αποθηκευτικούς χώρους, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν χιλιάδες επώνυμα «μαϊμού» ρούχα, που προορίζονταν να διατεθούν στην αγορά.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της «Π», ερευνήθηκαν τουλάχιστον 7 -8 αποθήκες και σε δυο εξ αυτών εντοπίστηκαν «παραποιημένα» είδη ένδυσης που έφεραν ετικέτες διεθνών οίκων μεταξύ των οποίων και γνωστές μάρκες (brands) αθλητικών. Ιδιοκτήτες του εμπορεύματος που φέρεται να αγγίζει τις τέσσερις χιλιάδες τεμάχια, εμφανίζονται δύο άτομα. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα που συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και διακίνηση απομιμητικών προϊόντων.

ΕΜΠΟΡΙΟ
Οι συλληφθέντες φαίνεται πως διέθεταν προς πώληση τα ρούχα είτε μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shops), είτε σε λαϊκές αγορές, ακόμα και σε καταστήματα που φέρεται να διατηρούν στην πόλη των Πατρών.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σ’ εξέλιξη για τον εντοπισμό της διαδρομής των παράνομων προϊόντων και κατ’ επέκταση και λοιπών εμπλεκόμενων μελών της «αλυσίδας», από την αγορά μέχρι την πώληση. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι οι εισαγωγές προέρχονται από διάφορες περιοχές της Τουρκίας, όπου και ράβονταν τα ρούχα και ακολούθως, κατέληγαν σε βιοτεχνίες – εργαστήρια ενδυμάτων στην Ελλάδα και εκεί τοποθετούνταν οι «φιρμάτες» ετικέτες. Στη συνέχεια τα φορτία διοχετεύονταν στους παραλήπτες – εμπόρους

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ:

Από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι και εντοπίστηκαν σε περιοχές της Αχαΐας δύο αποθηκευτικοί χώροι, όπου πωλούνταν απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης επωνύμων εταιριών.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Διϋπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.

Στο πλαίσιο των ελέγχων εντοπίστηκαν δύο αποθηκευτικοί χώροι πώλησης απομιμητικών προϊόντων και κατασχέθηκαν συνολικά 3.283 απομιμητικά είδη επωνύμων εταιριών, ενώ παράλληλα σε βάρος των ιδιοκτητών των χώρων επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 13.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν δύο άτομα, ιδιοκτήτες των χώρων και σε βάρος τους σχηματίστηκαν δικογραφίες για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της πλαστογραφίας και παραβάσεων των νομοθεσιών για τα εμπορικά σήματα και την πνευματική ιδιοκτησία.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ