Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΈρχεται ο πρώτος καύσωνας με 40άρια στην Δυτική Ελλάδα! – Πότε θα...

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας με 40άρια στην Δυτική Ελλάδα! – Πότε θα βελτιωθεί ο καιρός

Θα σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών, τοπικά στην Πελοπόννησο ακόμα και των 42 βαθμών, τονίζει ο Νίκος Θεοδοσόπουλος.

Το τελευταίο 10ήμερο του Ιουνίου αναμένεται καυτό για τη Δυτική Ελλάδα, το Ιόνιο και την Πελοπόννησο σύμφωνα με την ανάγνωση που έκανε στα πιο πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος Νίκος Θεοδοσόπουλος για το pelop.gr.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Σύμφωνα με την πρόγνωση, οι βόρειοι άνεμοι θα επιμείνουν μέχρι και την Κυριακή, όπου η ένταση θα φτάσει ακόμα και τα 4 Μποφόρ. Ωστόσο, η αστάθεια που παρατηρείται αυτές τις μέρες θα συνεχιστεί μέχρι και το σαββατοκύριακο στα ορεινά της Πελοποννήσου και κυρίως στην ανατολική πλευρά της Αχαΐας (σε Καλάβρυτα και Ανατολική Αιγιάλεια), όσο και σε περιοχές της δυτικής Στερεάς Ελλάδας στα ορεινά.

«Πιο αναλυτικά, για σήμερα προβλέπονται νεφώσεις στα ορεινά της Αιγιάλειας και βροχές με ύψος 5-10 τις απογευματινές ώρες. Στην Πάτρα ίσως ρίξει τοπικές ψιχάλες, ενώ στη Ναύπακτο μπορεί να έχουμε ασθενή βροχόπτωση μικρής διάρκειας» αναφέρει ο κ. Θεοδοσόπουλος.

Όπως μας εξήγησε, λόγω των βροχοπτώσεων στα ορεινά, αποβάλλουν οι βροχοπτώσεις μια κρυφή θερμότητα (λανθάνουσα) δημιουργώντας αυτή την αίσθηση της κουφόβρασης. Παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα έχουμε και αύριο, αλλά βροχές αναμένονται μόνο στα ορεινά και αυτές θα είναι μικρής διάρκειας. Την Παρασκευή θα σταματήσουν τα φαινόμενα, αλλά το Σάββατο θα έχουμε νέα αστάθεια στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Αιγιάλειας. Στην Πάτρα υπάρχουν πιθανότητες βροχής 5-7 χιλιοστών μόνο το Σάββατο και στα Καλάβρυτα θα βρέξει κανονικά και θα φτάσει το ύψος βροχής τα 15-20 χιλιοστά. Την Κυριακή εξασθενούν τα φαινόμενα και στην Αιγιάλεια θα έχουμε ψιλόβροχο των 5-10 χιλιοστών.

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΑΥΣΩΝΑΣ

«Η αστάθεια σταματάει μπαίνοντας όμως στη νέα εβδομάδα, στις αρχές η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 33 βαθμούς και θα επιστρέψουν οι δυτικοί άνεμοι. Ωστόσο, από την Τετάρτη 22 Ιουνίου η θερμοκρασία στην Πάτρα θα ανέβει στους 35 βαθμούς με σταδιακή άνοδο προς το τέλος της εβδομάδας. Το παρασκευοσαββατοκύριακο θα φτάσει ακόμα και 39 βαθμούς και τοπικά στους 40! Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για την Πελοπόννησο (πχ στο Άργος) να σπάσει το φράγμα των 40 βαθμών και σε ορισμένες περιοχές θα φτάσουν ακόμα και στους 42 βαθμούς» τονίζει ο έμπειρος προγνώστης μετεωρολόγος!

Κλείνοντας, σχολιάζει ο Νίκος Θεοδοσόπουλος: «Πάμε για συνθήκες στα όρια του καύσωνα στην Πάτρα με διάρκεια μέχρι το τέλος του μήνα».

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ