Πάτρα: “Άνοιξαν” οι ουρανοί- Πλημμύρισαν δρόμοι- Βροντές, αστραπές και δυνατοί άνεμοι από τη Genesis- ΦΩΤΟ- ΒΙΝΤΕΟ

Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος νωρίτερα στο κέντρο

Δυνατή βροχή, άνεμοι, με ασγτραπές και βροντές εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην Πάτρα με αποτέλεσμα να πκλημμυρίσουν δρόμοι. Η συσσώρευση νερού στην Ακτή Δυμαίων προκάλεσε π δυσκολία στην κυκλοφορία των οχημάτων. Δρόμοι πλημμύρισαν επίσης σε Ρίο, Οβρυά , Ηρώων Πολυτεχνείου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Έντονη είναι η βροχή που εκδηλώνεται αυτή την ώρα σε πολλές περιοχές της Πάτρας. Οι ουρανοί έχουν ανοίξει και ήδη η πυροσβεστική έχει λάβει κλήση για άντληση υδάτων από σπίτι στην Παντοκράτορος.  Προβλήματα παρουσιάζονται σε δρόμους, στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος του νέου λιμανιού,στον Κόκκινο Μύλο , στο Ρίο και στην Οβρυά με την πυροσβεστική να δέχεται κλήσεις.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Το… χειμωνιάτικο πρόσωπό του δείχνει ήδη ο καιρός στην Πάτρα με τη Genesis να κάνει αισθητή την έλευσή της. Μαύρος ουρανός, βροχή, βροντές και αστραπές. Νωρίτερα σημειώθηκε εκτεταμένη διακοπή ρεύματος με σπίτια και επιχειρήσεις ως το κέντρο της πόλης και στην περιοχή της Αγίας Σοφίας και της Αγυιάς  να μένουν στα “σκοτεινά”. Μάλιστα σημειώθηκαν αρκετοί εγκλωβισμοί σε ανανσέρ και επενέβη η πυροσβεστική. Συναγερμοί στα καταστήματα χτυπούσαν διαρκώς.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων συνιστά προσοχή στους πολίτες και αναφέρει:

Λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων με θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχές, (η κακοκαιρία πλήττει ήδη την Αιτωλοακαρνανία), ο Δήμος Πατρέων συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να:

•    Βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα.

•    Βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές των σπιτιών λειτουργούν κανονικά.

•    Περιοριστούν στις αναγκαίες μετακινήσεις.

      ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΕΜΩΝ

§  Ασφαλίστε αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ενδέχεται να  προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς

§  Στερεώστε τις διαφημιστικές πινακίδες που τυχόν έχετε αναρτήσει.

§  Ασφαλίστε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού ή του χώρου εργασίας σας.

§  Αποφύγετε δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

§  Αποφύγετε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

      ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΠΛΗΜΜΥΡΑΣ

•    Να αποφύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων και να ασφαλίσουν πόρτες και παράθυρά ερμητικά, έχοντας πάντα υπόψη σε περίπτωση δημιουργίας χειμάρρων να εγκαταλείψουν υπόγειους χώρους και να μετακινηθούν σε ασφαλές υψηλό σημείο του σπιτιού.

•    Μη διασχίζουν χείμαρρους πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.

•   Να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητό τους αν ακινητοποιήθηκε και ενδέχεται να παρασυρθεί ή να πλημμυρίσει.

•    Μη πλησιάζουν σε περιοχές, όπου έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.


Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Οι Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων βρίσκονται σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού.

Σε περίπτωση κινδύνου και προβλημάτων λόγω της κακοκαιρίας, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 – 112 ή την Αστυνομία στο 100.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

thebest.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ