Πάτρα: Κίνδυνος …λουκέτου του Καραμανδανείου Νοσοκομείου – Πελετίδης: «Η Κυβέρνηση κλείνει το Χειρουργικό Τομέα»

Δήλωση του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων. Προαναγγέλει κινητοποιήσεις.

Κινητοποιήσεις προαναγγέλει ο Δήμαρχος Πατρέων και πρόεδρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστας Πελετίδης, προκειμένου να υπερασπιστούν την λειτουργία του παιδιατρικού νοσοκομείου της Πάτρας, που κινδυνεύει με …λουκέτο λόγω υποστελέχωσης. Τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσηλευτικού ιδρύματος με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα.

Ηδη πάντως, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πατρέων και πρόεδρο του Νοσοκομείου, ο Χειρουργικός Τομέας του νοσηλευτικού ιδρύματος αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Πατρέων τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Πατρέων και ο πρόεδρος του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, Κώστας Πελετίδης αναφέρει τα εξής:

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε! Ο Χειρουργικός Τομέας του Καραμανδανείου αδυνατεί να λειτουργήσει, λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγων.

Ενώ το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο, η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή των παιδιών μας.

Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναμονής, πρέπει τώρα να προσληφθούν αναισθησιολόγοι στο Νοσοκομείο, με άμεση, κατεπείγουσα προκήρυξη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων εργασίας και με έλεγχο αποκλειστικά των τυπικών προσόντων των υποψηφίων.

Τη Δευτέρα, που είναι προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Καραμανδανείου με την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, κα. Γκάγκα, το θέμα πρέπει να είναι ήδη λυμένο.

Προγραμματίζουμε άμεσα κινητοποιήσεις, για να υπερασπιστούμε τη λειτουργία του μοναδικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου της περιοχής μας, ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας!»

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ