Πάτρα: «Θα στραβωθεί το παιδί μου κι ακόμη θα περιμένω»! – Ο γολγοθάς οικογένειας για ραντεβού στο Νοσοκομείο Ρίου

Αγανάκτησε η οικογένεια της Μαρίας Κονδάκη με τα ραντεβού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πάτρας. Εδώ και 1 χρόνο, η νεαρή μητέρα και ο σύζυγός της (ναυτικός στο επάγγελμα), διαπίστωσαν ότι το 6χρονο τότε κορίτσι τους είχε πρόβλημα στα μάτια.

Απευθύνθηκαν αμέσως εκεί, σε παιδοοφθαλμίατρο, που άμεσα τους εξυπηρέτησε με μεσημεριανό ραντεβού. Διαπιστώθηκε ότι η μικρή είχε στραβισμό και 4 βαθμούς μυωπία. Η γιατρός τούς έδωσε οδηγίες για γυαλιά και τους είπε ότι θα πρέπει να ξαναδεί τη μικρή μετά. Οντως, αυτό συνέβη, η οικογένεια τηλεφωνούσε για ραντεβού πρωινό, δεν υπήρχε και τελικά αναγκάστηκαν να κλείσουν απογευματινό και να πληρώσουν 60 ευρώ την επίσκεψη. Ομως, θα έπρεπε η μικρή να επανεξετασθεί κοντά στο Πάσχα.

Εδώ και 3 περίπου μήνες, η μητέρα προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με την γιατρό, αλλά όπως την ενημερώνουν δια τηλεφώνου, αυτό δεν είναι εφικτό! Συνεχώς της έλεγαν να ξαναπάρει, στο τέλος της πρότειναν να επικοινωνήσει μετά τις γιορτές κι όντως αυτό έκανε. Σε εκείνο το τηλεφώνημα την ειδοποίησαν να καλέσει στις 11 Μαΐου.

Οντως, χθες το πρωί πήρε τηλέφωνο. Μάταια όμως. «Δεν υπάρχει ραντεβού, μόνο απογευματινό», τους είπε. Και τους πρότεινε να ξαναπάρουν τον Ιούνιο. «Μα μου είπατε να πάρω συγκεκριμένη ημερομηνία, ότι όντως θα υπήρχε ελεύθερο ραντεβού», ήταν η απορία της μάνας η οποία… έπεσε στον βρόντο.

Υπήρξε μεγάλη ένταση και με τον πατέρα της 7χρονης μαθήτριας της Α’ Δημοτικού και τελικά τους προτάθηκε να τηλεφωνήσουν κατά τις 25 Μαΐου μήπως και βρεθεί ραντεβού, αφού το παιδί ενδέχεται να πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.

Το πρόβλημα με τα ραντεβού στα πρωινά ιατρεία είναι γνωστό σε όλη τη χώρα. Η εξέταση είναι δωρεάν για ασφαλισμένους, ενώ τα απογευματινά ιατρεία πληρώνονται και μάλιστα πανάκριβα, καθώς από το «εισιτήριο» έχει να λαμβάνει χρήματα και ο γιατρός του Δημοσίου.

pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ