Πάτρα: «Μαμά, σώσε με…», η έκκληση σε βοήθεια και η απάτη

418

Ειδοποιήθηκαν από «γιατρό» για να σώσουν συγγενικά τους πρόσωπα σε πανομοιότυπες τηλεφωνικές κλήσεις και την ίδια κραυγή αγωνίας!

Πέταξαν από τα μπαλκόνια των διαμερισμάτων, όπου διαμένουν στο κέντρο της Πάτρας, συνολικά 60.000 ευρώ για να «σώσουν» συγγενικά τους πρόσωπα.

Οι δυο ηλικιωμένες 84 και 67 ετών, αντίστοιχα, χθες δέχθηκαν διαδοχικά τηλεφωνήματα από άνδρα που τους συστήθηκε ως γιατρός ενημερώνοντας πως μέλη της οικογένειας τους έχουν πέσει θύματα τροχαίου ατυχήματος και χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

Ζήτησε χρήματα για να προχωρήσει στην ιατρική πράξη και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», για να πείσει τα υποψήφια θύματά του, επιστράτευσε γυναίκα συνεργός του, η οποία από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εκλιπαρούσε σε βοήθεια λέγοντας: «Μαμά σώσε με, γιαγιά πονάω…δεν αντέχω».

Οι ηλικιωμένες υπό το καθεστώς σύγχυσης, συμφώνησαν να δώσουν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να σωθούν οι άνθρωποι τους. Στην περίπτωση της 84χρονης φέρεται να της ζητήθηκε το χρηματικό ποσό των 80.000 ευρώ, με τη γυναικά να δηλώνει πως διαθέτει μόνο 35.000 ευρώ, χρήματα που φύλασσε στο σπίτι και στα οποία είχε άμεση πρόσβαση. Από την 67χρονη με την ίδια μέθοδο απέσπασαν 25.000 ευρώ.

Τα θύματα, ακολουθώντας τις οδηγίες του «γιατρού», έβαλαν σε σακούλες τα χρήματα και τις πέταξαν από το μπαλκόνι, όταν έξω από τις πολυκατοικίες που διαμένουν επί των οδών Μαιζώνος και Κανακάρη, αντίστοιχα, έφθασε κατόπιν προκαθορισμένου ραντεβού, ο παραλήπτης των «δεμάτων».

Τα περιστατικά καταγγέλθηκαν στην Ασφάλεια Πατρών, με τους αστυνομικούς να συλλέγουν στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών. Εκτιμάται πως πρόκειται για νέο «χτύπημα» σπείρας προερχόμενης από τη Βουλγαρία.

pelop.gr