Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Γιατί ενήργησε άμεσα η ΕΛΑΣ στον θάνατο της 13χρονης Σωτηρίας –...

Πάτρα: Γιατί ενήργησε άμεσα η ΕΛΑΣ στον θάνατο της 13χρονης Σωτηρίας – Σήμερα το τελευταίο αντίο

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού φάνηκε στο πρόσφατο περιστατικό θανάτου της 13χρονης Σωτηρίας που «έσβησε» τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Πάτρα.

Η υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, και δη η περίπτωση της 6 μηνών Ιριδας, που κατέληξε στο σπίτι, φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα στον τρόπο αντίδρασης των τοπικών αρχών, μετά και τις επικρίσεις που δέχθηκαν τόσο η Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη, πως δεν επέδειξαν τα σωστά αντανακλαστικά, έστω και με τη μορφή της υποψίας.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού φάνηκε στο πρόσφατο περιστατικό θανάτου της 13χρονης Σωτηρίας που «έσβησε» τα ξημερώματα της Πέμπτης. Από την πρώτη στιγμή, το γεγονός για την ΕΛΑΣ αντιμετωπίζεται ως αιφνίδιος θάνατος, ωστόσο εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα και όχι γιατί υπάρχει κάτι μεμπτό, το αντίθετο μάλιστα. Στην περίπτωση της 13χρονης φαίνεται πως έγιναν όλες εκείνες οι ενέργειες που προβλέπονται σε ανάλογα περιστατικά στο αρχικό στάδιο της προανάκρισης. Ετσι, εκτός από τους αστυνομικούς του οικείου τμήματος που επιλήφθησαν του συμβάντος, στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκαν και άνδρες της Ασφάλειας Πατρών, ενώ έγινε αυτοψία από τη Σήμανση στο πλαίσιο συλλογής προανακριτικού υλικού. Οπως πληροφορείται η «Π», κατασχέθηκε ακόμα και το βιβλιάριο υγείας της ανήλικης, ενώ ελήφθησαν άμεσα καταθέσεις.

ΝΕΚΡΟΨΙΑ

Σε παθολογικά αίτια αποδίδεται ο θάνατος της 13χρονης μετά τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής. «Δεν υπάρχουν εμφανείς κακώσεις εξωτερικά και εσωτερικά» δήλωσε στην «Π» ο ιατροδικαστής Ανδρέας Γκότσης, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε εν αναμονή της περαιτέρω διερεύνησης των τοξικολογικών και ιστολογικών αποτελεσμάτων.

Την ίδια ώρα, ανείπωτος ο θρήνος για τους γονείς της ανήλικης που δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε για πάντα από κοντά τους… ξαφνικά το μοναχοπαίδι τους! «Καλό πέρασμα στο φως!» ήταν το μήνυμα που συνόδευε τη φωτογραφία που ανήρτησε ο πατέρας της Σπύρος Μουρελάτος, στο διαδίκτυο.

ΚΗΔΕΙΑ

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα στις 12 μ.μ. στον Ι.Ν Αγίου Μηνά στο Β΄Δημοτικό Κοιμητήριο Πατρών. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το θάνατο της 13χρονης, εξέδωσε ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ