Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα

Πάτρα: Ίχνη ύποπτης ουσίας και στη Μαλένα

Στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού.

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των τριών παιδιών που έφυγαν από τη ζωή στην Πάτρα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκαν ίχνη ύποπτης ουσίας στη Μαλένα.

Συγκεκριμένα δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που επικαλείται αστυνομικές πηγές αναφέρει ότι έχουν βρεθεί ίχνη ύποπτης ουσίας και στις τοξικολογικές εξετάσεις της Μαλένας, το κοριτσάκι που έφυγε πρώτο από τη ζωή το 2019, με τους ιατροδικαστές αρχικά να αναφέρουν ως αιτία θανάτου την «ηπατική ανεπάρκεια».

Στις έρευνες που έγιναν εκ νέου στα «πλακίδια» με τα ιστολογικά και τοξικολογικά στοιχεία της Μαλένας, βρέθηκε χημική ουσία, η οποία δεν είχε καταγραφεί στις πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις που είχαν γίνει μετά τον θάνατο του παιδιού.

Οπως επισημαίνεται αυτή η ουσία δεν ήταν ανάμεσα στα φάρμακα που έπαιρνε το κοριτσάκι, το οποίο είχε διαγνωστεί με λευχαιμία.

Σύμφωνα με τη Real News για τις νέες τοξικολογικές εξετάσεις που πραγματοποιούνται για τη Μαλένα, ακολουθείται η ίδια ακριβώς μέθοδος που αποκάλυψε και την ύπαρξη κεταμίνης στη Τζωρτζίνα κάτι το οποίο και οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η διαδικασία των τοξικολογικών εξετάσεων βρίσκεται στο στάδιο της ποσοτικοποίησης, ώστε να προκύψει με ακρίβεια η ποσότητα και το είδος της ουσίας που φαίνεται πως έχει εντοπιστεί, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να αποκαλυφθούν τα ακριβή αίτια θανάτου του παιδιού και να διαπιστωθεί αν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια.

Να σημειωθεί ότι η Μαλένα εισήχθη στο νοσοκομείο στα τέλη του Μαρτίου 2019, όπου διαγνώστηκε με λεμφοβλαστική λευχαιμία. Κατέληξε μετά από αιφνίδιο θάνατο, αφού είχε ολοκληρώσει με επιτυχία την πρώτη της χημειοθεραπεία.

Πλέον ερευνάται και η φαρμακευτική αγωγή που δινόταν στο παιδί, προκειμένου να εξακριβωθεί αν η νέα ουσία χορηγήθηκε από άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ιατροδικαστές πάντως ανέφεραν ότι ο τοξικολογικός έλεγχος πρέπει να γίνει, καθώς δεν μπορεί να αποκλειστεί η χορήγηση τοξικής ή αναισθητικής ουσίας και κατόπιν επιχειρήθηκε ο ασφυκτικός θάνατος στο 3,5 ετών κορίτσι.

Σε εξέλιξη παράλληλα βρίσκονται και ανάλογες έρευνες για τα αίτια θανάτου της Ιριδας. Οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναμένεται να διαπιστωθεί η χορήγηση κάποιας ουσίας. Και αυτό διότι η Ιριδα πέθανε στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου και όχι σε κάποιο νοσοκομείο.
Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων αναμένεται να κληθούν άμεσα για κατάθεση συγκεκριμένοι άνθρωποι από το οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών μεταξύ των οποίων και η προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου. Θα καταθέσει ακόμα ο πατέρας των παιδιών και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας την ημέρα του θανάτου της Ιριδας.

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ