Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΟι δουλειές του Σκαφτούρου στην Πάτρα – Είχε ανοιχτεί στην «αγορά» της...

Οι δουλειές του Σκαφτούρου στην Πάτρα – Είχε ανοιχτεί στην «αγορά» της νύχτας

Ο Σκαφτούρος και στην Πάτρα όπως και σε άλλες πόλεις ήθελε να βρίσκεται στα «μετόπισθεν», όμως και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του κάποιοι θα έκαναν πίσω!

Νεκρός μέσα στο εξοχικό του σπίτι στα Δερβενοχώρια της Βοιωτίας βρέθηκε ο Γιάννης Σκαφτούρος, γνωστός άνθρωπος της νύχτας, πρόσωπο που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για πολλές «βαριές» υποθέσεις, μεταξύ αυτών και για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πελοπόννησος» εδώ και ένα μήνα, είχε τελευταία αρκετές επαφές με την Πάτρα. Μάλιστα φερόταν ως το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη λειτουργία γνωστού νυχτερινού μαγαζιού της πόλης, ενώ «κολλητός» του ήταν ένα πρόσωπο που τελευταία «αναδύθηκε» στον κόσμο της νύχτας της Πάτρας και μάλιστα ουδέποτε έχει εμπλακεί σε «σοβαρά» επεισόδια.

Ο Σκαφτούρος και στην Πάτρα όπως και σε άλλες πόλεις ήθελε να βρίσκεται στα «μετόπισθεν», όμως και μόνο στο άκουσμα του ονόματός του κάποιοι θα έκαναν πίσω! Αγνωστο τώρα τι θα συμβεί με το κατάστημα του οποίου θα είχε τη «διαχείριση». Εκτός και αν ο συνεργάτης του στην Πάτρα αποφασίσει να πάρει το ρίσκο και να το λειτουργήσει μόνος.

Η χθεσινή δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου δεν αποκλείεται να έχει αντίκτυπο και στη «νύχτα» της Πάτρας. Οπως είχαν αποκαλύψει πριν από μια εβδομάδα πηγές της «Π», τρεις ομάδες «μάχονται» αυτό το διάστημα για τον πλήρη έλεγχο της νυχτερινής ζωής της πόλης, μια εκ των οποίων είναι του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο ίδιος μάλιστα θέλοντας να ενισχύσει την «παρουσία» του και να επιδείξει το προσωπικό του ενδιαφέρον για την τοπική «αγορά», βρέθηκε προ ημερών στην Πάτρα.

Η δολοφονία Σκαφτούρου είναι βέβαιο, ότι θα προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων με τις διωκτικές αρχές να περιμένουν από τους ανθρώπους του «χτύπημα» αντεκδίκησης. Σε τοπικό επίπεδο η απώλεια του σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ατόμων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, σε πρώτη φάση φαίνεται πως αφήνει ελεύθερο πεδίο δράσης για τις δυο άλλες «φατριές». Η μια δραστηριοποιείται στην Αττική και η δεύτερη είναι των «ντόπιων» Αλβανών, που επιθυμούν διακαώς την πρωτοκαθεδρία.

Σε δεύτερη ανάγνωση πάντως αναφέρεται πως η ομάδα Σκαφτούρου δεν θα εγκαταλείψει το πλάνο εισχώρησης στα κυκλώματα που δρουν στην πόλη, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη «μάχη» για την τελική επικράτηση.

ΤΟΝ ΓΑΖΩΣΑΝ
Το φονικό έγινε στα Σκούρτα Βοιωτίας, κοντά στα Δερβενοχώρια, όπου ο 55χρονος βαρυποινίτης που κατά το παρελθόν είχε κατηγορηθεί ακόμη και για σχέσεις με τη Greek Mafia, είχε εξοχικό σπίτι. Εκεί, ο Γιάννης Σκαφτούρος περνούσε πολύ από τον καιρό του τελευταία, απ’ όταν βγήκε από τη φυλακή, το 2018. Ολα έγιναν το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα. Οι εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούτου μπήκαν στην αυλή του σπιτιού του κι εκεί τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Εφτασαν στο σημείο της εκτέλεσης με μηχανές και με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν.

Οι δράστες άφησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού σε στενό, σε απόσταση 150 μέτρων από το σπίτι του θύματος και φορώντας κουκούλες έφτασαν στην αυλή και άνοιξαν πυρ εναντίον του Γιάννη Σκαφτούρου που βρίσκονταν έξω μαζί με αρκετά μέλη της οικογένειάς του και φίλους.

Ο βαρυποινίτης φέρεται να άρπαξε το όπλο του και να ανταπέδωσε τα πυρά αλλά έπεσε νεκρός.

Τραυματίστηκαν άλλα δυο άτομα, η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του. Κάτοικοι δήλωσαν ότι την ώρα του εγκλήματος κι άλλες μηχανές είχαν περικυκλώσει το χωριό.

Ο ΘΕΙΟΣ ΤΖΟ
Ο Γιάννης Σκαφτούρος θεωρείτο το «δεξί χέρι» του Βασίλη Στεφανάκου και ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της «νύχτας». Τον αποκαλούσαν «θείο Τζο» και είχε καταδικαστεί ως μέλος του «συνδικάτου του εγκλήματος» αλλά και για συμμετοχή σε κύκλωμα εκβιασμών. Το 2018 τον είχαν μαχαιρώσει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, επίθεση που επίσης είχε θεωρηθεί συμβόλαιο θανάτου από μέλη της αλβανικής μαφίας. Τον Φεβρουάριο του 2020, ο Γιάννης Σκαφτούρος είχε συλληφθεί ξανά σε τυχαίο έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ στη Γλυφάδα. Στην κατοχή του είχε βρεθεί ένα πιστόλι, σφαίρες, μαχαίρι και ένας ασύρματος, συντονισμένος σε συχνότητες της Αστυνομίας.

Είχε γίνει ξανά δολοφονική επίθεση σε βάρος του, πριν από 4 χρόνια και ενώ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ενας συγκρατούμενός του, του είχε επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στο πόδι. Και εκείνη η επίθεση, είχε αποδοθεί σε συμβόλαιο μεταξύ μπράβων της νύχτας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε τα σχετικά μέτρα προφύλαξης.

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ