Πάτρα: Νέες αποκαλύψεις για την σπιτονοικοκυρά – Το δεύτερο πληρεξούσιο και ο παιδικός φίλος

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες από την Ασφάλεια Πατρών για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

Μετά την εντολή που δόθηκε από την Εισαγγελία Πατρών και την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης οι διωκτικές αρχές κάνουν “φύλλο και φτερό” τους ιατρικούς φακέλους της 69χρονης γυναίκας, αναζητώντας στοιχεία από νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που την γνώριζαν, όπως και γιατρών και νοσηλευτών που την είχαν περιθάλψει κατά καιρούς.

Το tempo24.news φέρνει στο φως νέα στοιχεία σχετικά με την 69χρονη σπιτονοικοκυρά, αποκαλύπτοντας πως πριν από τον Μάνο Δασκαλάκη, άλλος άνδρας είχε αναλάβει να διεκπεραιώνει τις οικονομικές συναλλαγές της Ευγενίας Κούτρα, καθώς είχε ήδη εμφανίσει κινητικά προβλήματα.

Η 69χρονη γυναίκα ήλθε στην Πάτρα το 1955, καθώς ο πατέρας της που υπηρετούσε στην τότε Χωροφυλακή είχε μετατεθεί στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Μικρό κοριτσάκι έπαιζε στην γειτονιά της Μπιζανίου, παρέα με άλλα παιδιά που θα συναντούσε αργότερα στην πορεία της ζωής της, καθώς ο πατέρας της έχτισε στο νούμερο 27 του δρόμου, που τότε δεν είχε καν άσφαλτο, το ισόγειο και τον πρώτο όροφο.

Φοιτήτρια πια, μεταβαίνει στην Αθήνα για σπουδές. Εκεί θα συνεχίσει την επαγγελματική της σταδιοδρομία ως φιλόλογος σε σχολεία, ενώ παράλληλα θα παντρευτεί δικηγόρο και ο πατέρας της , όπως είχε διαρρεύσει στην γειτονιά της Πάτρας θα την προικίσει με πολλές λίρες.

Ο παιδικός φίλος

Χρόνια μετά η Ευγενία Κούτρα- Θεοδωρόπουλου θα επιστρέψει με τον άνδρα της στην Πάτρα και θα διαμείνουν στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Θα μείνει μόνη όμως, καθώς η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι και ο σύζυγός της πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς μερικά μέτρα μακριά από την εξώπορτα του σπιτιού τους.

Από τότε η γυναίκα που ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα κοινωνική, κλείνεται στον εαυτό της. Τα κινητικά προβλήματα που έρχονται να προστεθούν την φθάνουν πια σε όρια πλήρους απομόνωσης. Τότε το γειτονόπουλο, με το οποίο έπαιζε μικρή έρχεται να βοηθήσει. Ο άνδρας αναλαμβάνει όλες τις οικονομικές συναλλαγές της σπιτονοικοκυράς σε τράπεζες, υπηρεσίες κ.α έχοντας , προφανώς και ο ίδιος πληρεξούσιο για να μπορεί να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις της.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ