Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΘάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα ίχνη της κεταμίνης και πώς έφτασε στην...

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Τα ίχνη της κεταμίνης και πώς έφτασε στην Πισπιρίγκου ψάχνουν οι Αρχές

Άνοιξε το πρωί του Σαββάτου ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανακτηθεί το τάμπλετ – Η συσκευή θα αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας – Στο κάδρο βρίσκεται και «συγγενικό πρόσωπο» της Πισπιρίγκου

Την πορεία που ακολούθησε η κεταμίνη μέχρι να φτάσει στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, ερευνούν οι Αρχές, ώστε να καταλήξουν στο πρόσωπο εκείνο που την προμήθευσε στην 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Αν και τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε «ηλεκτρονική διαδρομή» της ουσίας που έστειλε στον άλλο κόσμο την 9χρονη, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής δεν αρκείται μόνο στην ανωτέρω εκδοχή και αναζήτηση, κι ας είναι η επικρατέστερη.

Σύμφωνα με την «Πελοπόννησο», οι άνδρες του Ανθρωποκτονιών ενεργούν με κάθε μυστικότητα και έχουν «σαρώσει» τις φαρμακαποθήκες, όπως και άλλα σημεία πώλησης από τα οποία θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί παράνομα την κεταμίνη.

Περισσότερη έμφαση δίδεται σε μια «συνεργασία» που θα μπορούσε να έχει η Ρούλα Πισπιρίγκου με συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο έχει σχέση με… «ουσίες».

Στην Αστυνομία έχουν περιέλθει πληροφορίες για το άτομο αυτό, που ήταν τακτικός συνομιλητής της κατηγορουμένης πριν προφυλακισθεί. Από το άνοιγμα των 8 κινητών της Ρούλας, αλλά και από τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, ενδέχεται να αποκαλυφθεί κάποιος «συνδυασμός» που θα φέρει στο φως τον τρόπο που έφθασε στα χέρια της η κεταμίνη, αν βέβαια δεν είναι κάποιος άλλος εκείνος που πιθανώς διοχέτευσε τη θανατηφόρο ουσία στον οργανισμό της κόρης της.

Έγινε η εκταφή της Τζωρτζίνας για την ανάσυρση του τάμπλετ

Οι εξελίξεις επισπεύδονται, αφού η 18η ανακρίτρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας έδωσε χθες εντολή για εκταφή της σορού της Τζωρτζίνας, ώστε να ανασυρθεί το τάμπλετ της. Το γεγονός ότι δόθηκε τελικά εντολή για εκταφή σημαίνει ότι «κάτι» υποψιάζεται η δικαστική λειτουργός, που καθιστούσε αναγκαία την εκταφή. «Κάτι» που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου είτε με τον συγγενή της, είτε με κάποιον άλλο τρόπο και ήθελε να το «θάψει» για να εξαφανισθούν τυχόν ηλεκτρονικά ίχνη.

Λίγο πριν τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου, ξεκίνησε στο κοιμητήριο του Αγίου Αθανασίου στηνν Πάτρα, η εκταφή  για την σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας. Στο κοιμητήριο, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, βρέθηκαν αστυνομικοί, ιατροδικαστής και εισαγγελέας, ο ιερέας που διάβασε το τρισάγιο, συγγενείς, άνθρωποι του Δήμου, αλλά και ιδιώτης ερευνητής, που ψάχνει απαντήσεις για τον θάνατο της σπιτονοικυράς του ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.
Η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 08:15 και τώρα  η συσκευή πρόκειται να μεταφερθεί άμεσα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να φανεί εάν μπορεί να δώσει περαιτέρω στοιχεία για τον θάνατο της 9χρονης από την θανατηφόρα δόση κεταμίνης.  Μετά την ανάσυρση του τάμπλετ οι ειδικοί θα ερευνήσουν αν τοποθετήθηκε εκεί για να κρυφτούν στοιχεία ή εάν οι γονείς της 9χρονης ήθελαν να αφήσουν στην τελευταία κατοικία του παιδιού το αγαπημένο του αντικείμενο. Από την πλευρά της, η Πισπιρίγκου φέρεται να ανέφερε μέσα από τη φυλακή πως «δεν θα βγάλει κάτι η εκταφή της Τζωρτζίνας».


Υπενθυμίζεται πως έπειτα από εντολή της 18ης ανακρίτριας, στο πλαίσιο της έρευνας για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας από την προφυλακισμένη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, προχώρησε το άνοιγμα του τάφου ώστε να ανακτηθεί το ταμπλετ που είχε τοποθετηθεί μέσα στο φέρετρο της 9χρονης. Πριν την έναρξη της εκταφής τελέστηκε τρισάγιο. Παρούσα στη διαδικασία ήταν και η ιατροδικαστής Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ