Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που...

Μάνος Δασκαλάκης: Το τηλεφώνημα για το θάνατο της Μαλένας, η κεταμίνη που δεν υπήρχε στο «Παίδων» και η σπιτονοικυρά

Ο 30χρονος πατέρας περιγράφει πώς πέθαναν οι τρεις κόρες του μέσα σε διάστημα τριών χρόνων – «Δεν είχα κανένα όφελος να σκοτώσω τη σπιτονοικοκυρά», λέει – Οι αναφορές στους υπαινιγμούς για  την φαρμακαποθήκη και την κεταμίνη και πώς σχολιάζει τη στάση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την ιστορία για τον θάνατο των τριών παιδιών του ξεδιπλώνει ο Μάνος Δασκαλάκης και περιγράφει από τη δική του οπτική όσα συνέβησαν με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, όπως επίσης και για την σπιτονοικοκυρά, για τα προβλήματα στη σχέση του με την Ρούλα Πισπιρίγκου, ενώ αναφέρθηκε και στη σύλληψη της μετά τα ευρήματα που έδειξαν την ουσία κεταμίνη στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Ο πατέρας των αδικοχαμένων παιδιών μίλησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μπαμ» και τον Πέτρο Κουσουλό, αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές της υπόθεσης για την οποία κατηγούμενη είναι η 33χρονη σύζυγός του Ρούλα για ανθρωποκτονία από πρόθεση της μεγαλύτερης κόρης τους. Μάλιστα, όπως ο ίδιος τόνισε, δεν είναι εξαφανισμένος αυτόν τον καιρό, αλλά έχει πάθει το μεγαλύτερο σοκ της ζωής του, το οποίο προσπαθέι να συνειδητοποιήσει.

Στην ερώτηση που του έθεσε ο δημοσιογράφος σχετικά με το είχε συνομιλία με την Ρούλα μετά τη σύλληψή της, ο Μάνος απάντησε θετικά και εξήγησε πως εκείνη επέμενε ότι δεν γνώριζε καν τι είναι η κεταμίνη, όταν έμαθε πως αυτός ήταν ο λόγος της προσαγωγής της από τους αστυνομικούς: «Βγάλανε αυτό τώρα, άλλο αυτό» φέρεται αν είπε η Ρούλα μόλις έμαθε την αιτία. «Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό μου. Ποτέ!» πρόσθεσε ο 30χρονος πατέρας.

Μετά το περιστατικό, ο ίδιος αρνήθηκε να πάει να την δει στα κρατητήρια και αποκάλυψε το γιατί: «Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι δύσκολα. Ήταν μια λογική απάντηση που μπορούσα να της δώσω γιατί μέσα μου δεν αισθάνομαι καλά, όχι να τη δω. Δεν γίνεται, απλά δεν γίνεται. Τους είπα από την αρχή ότι είναι πολύ δύσκολη η θέση μου. Είμαι πολύ ξεκάθαρος.Πάντα έχω μπροστά μου την αλήθεια. Ποτέ δεν έχω πει το παραμικρό ψέμα. Τους είπα ότι αδυνατώ να πιστέψω πως έχει κάνει η Ρούλα αυτό ακόμα και τώρα. Θα προσπαθήσω να βρω την αλήθεια. Πάντα ήθελα την αλήθεια για τα παιδιά μου».

Η σχέση με την φαρμακαποθήκη 

Σχετικά με την εμπλοκή αυτού και του πατέρα του με την φαρμακαποθήκη, για την οποία άφησε αιχμές η Ρούλα, απάντησε ότι ο πατέρας του πράγματι εργαζόταν εκεί. «Κι εγώ μεταφέρω πράγματα από φαρμακευτικές εταιρείες από μια συγκεκριμένη εγώ, δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι, μπορούν να ψαχνούν όλα» προέτρεψε ο Μάνος. Μάλιστα, έσπευσε να διακιολογήσει τους υπαινιγμούς της 33χρονης λέγοντας ότι «είναι δύσκολη η θέση της και για αυτό αφήνει τέτοια υπονοούμενα». «Εγώ θέλω μόνο να φανεί η αληθεια».

Ένα ιδιαίτερα «μελανό» σημείο της υπόθεσης είναι και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς. Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Μάνος διαβεβαίωσε ότι δεν την π΄ροσεχε η Ρούλα, παρά μόνο στην αρχή. «Μετά βάλανε άλλη γυναίκα, αλλάξανε τρεις γυναίκες μέχρι να “φύγει” η σπιτονοικοκυρά. Εμείς την πήγαμε την πρώτη φορά στο νοσοκομείο».

Για τη φορά που είχε σπάσει το πόδι της η ηλικιωμένη γυναίκα είπε ότι «την επαναφέραμε γιατί είχε χάσει τα λογικά της. Τη βγάλαμε από το νοσοκομείο, της πήραμε ορθοπεδικά κρεβάτια, τα πάντα. Η γυναίκα καταρχήν έπαιρνε μια σύνταξη. Ούτε λεφτά είχε, ούτε τίποτα. Εμείς της δίναμε τα ενοίκια κανονικά, με αποδείξεις, μπορεί να φανεί, υπάρχουν τα πάντα και στις φορολογικές δηλώσεις. Δεν υπήρχε κανένα όφελος. Καταρχήν για να σκοτώσεις μια γυναίκα από τη στιγμή που δε σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος. Όχι επειδή δεν σου έχει γράψει το σπίτι, δεν έχεις όφελος να τη σκοτώσεις».

Ο Μάνος περιγράφει τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

Για τον θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας ανέφερε πως ένα πρωί ξύπνησε το παιδί με πρησμένους λεμφαδένες, πήρε αντιβίωση και ύστερα από δική του παραίνεση πήγαν στην Αθήνα για περαιτέρω εξετάσεις. Φτάσανε στο νοσοκομείο Ελπίδα, όπου έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις και το παιδί διαγνώστηκε με οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία. Ανέφερε πως έμειναν για κάποιες μέρες στα νοσοκομεία Ελπίδα και Αγλαΐα Κυριακού και συνέχισε λέγοντας:

«Ένα μεσημέρι έφυγα να πάω να ξυριστώ γιατί δεν είχα πράγματα εκεί. Μόλις φτάνω σπίτι, δεν πρόλαβα να ξυριστώ. Κάνω ένα μπανιο να ξαπλώσω για μια ώρα και με παίρνει τηλέφωνο η Ρούλα και μου λέει κάτι έπαθε το παιδί. Έκανα Ολυμπιακό χωριό – Ελπίδα σε 13 λεπτά. Δεν θα τη ξεχάσω ποτέ αυτή τη στιγμή. Παρακάλαγα να πάρει ο Θεός εμένα και να γυρίσει το παιδί πίσω. Σε αυτό το σημείο ο δημοσιογράφος ρώτησε για την συμπεριφορά της Ρούλας: «ήταν ταραγμένη πολύ. Ούρλιαζε. Ήταν μια αντίδραση μάνας που έχανε το παιδί της. Γι’αυτό το ξαναλέω: δεν υπάρχει η παραμικρή υποψία που να μας είχε δώσει. Ψάχνω την απάντηση για τα παιδιά μου και ακόμα δεν την έχω πάρει ούτε για την Τζωρτζίνα. Λένε ότι είναι κεταμίνη για την Τζωρτζίνα. Θέλω να μαθευτεί η αλήθεια».

Για τον ανατριχιαστικό θάνατο της Ίριδας -του βρέφους της οικογενείας που χάθηκε σε ηλικία μόλις έξι μηνών κι ενώ κοιμόταν στην κούνια του- ο 30χρονος πατέρας περιέγραψε: Με παίρνει η αδερφή της Ρούλας και μου λέει “το παιδί”. Έφτασα τρία λεπτά πριν το ασθενοφόρο. Πάω μέσα και βλέπω τη Ρούλα να κάνει ΚΑΡΠΑ στο παιδί. Αυτό που αντίκρυσα ήταν λες και έβλεπα τη Μαλένα πάλι. Τα έχασα. Προσπαθούσα να δω τι θα κάνω. Πιάνω τα πόδια του μωρού και ήταν παγωμένα. Και εκεί καταλαβαίνω ότι το παιδί έχει “φύγει”».

Σε αυτό το σημείο πρόσθεασε ότι εκείνη την περίοδο είχε χωρίσει με την Ρούλα, «είχα φύγει από το σπίτι. Είχαμε χωρίσει. Είχαμε χωρίσει στα λόγια». «Ξαναγύρισα σπίτι μετά την Ίριδα και έμεινα για τρεις ή τέσσερις μέρες. Ήθελα να είμαι δίπλα στο παιδί γιατί ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Για να στηρίξω και τη Ρούλα».

Η Ρούλα ποτέ δεν μου ζήτησε να γυρίσω πίσω. Ποτέ. Να πεις ότι το έκανε δηλαδή για να με κρατήσει να έχει ένα κίνητρο για αυτό τον λόγο. Γύρισα εγώ πίσω τότε παρόλο που εγώ είχα πει να χωρίσουμε, γιατί έβλεπα ένα παιδί (Τζωρτζίνα) που είχε χάσει το καλύτερο δώρο του και μια μάνα τότε να σπαράζει μέρα νύχτα. Ούτε τότε μου φάνηκε περίεργο».

Εκείνη ήταν και η στγμή που αποφάσισαν να κάνουν γονιδιακό έλεγχο και ανέφερε πως ο ίδιος μαζί με έναν φίλο του μετέφεραν τα όργανα του παιδιού στα Γιάννενα, ώστε να βγουν πιο γρήγορα οι απαντήσεις.

Τι είπε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και την κεταμίνη στον οργανισμό της

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον 30χρονο πατέρα σχετικά με το αν πιστεύει ότι χορηγήθηκε στο παιδί κεταμίνη τόνισε: «Δεν είναι ότι δεν το πιστεύω! Είναι ότι πολλά πράγματα μου αφήνουν κενά».

Μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε: «Δεν υπήρχε η ουσία στο νοσοκομείο και είναι κάτι που το έμαθα εγώ σήμερα, ότι αυτή η ουσία στο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν υπήρχε! Και δεν είναι τσεκαρισμένο μόνο από εμένα και από εσένα, είναι τσεκαρισμένο από οργανισμό φαρμάκων και από αυτούς που προμηθεύουν τα φάρμακα στο “Αγλαΐα”. Κανένας δεν μπήκε σε αυτό το δωμάτιο, ήταν μόνη της! Και δεν θεωρώ ότι υπήρχε κάποια νοσηλεύτρια ή κάποιος γιατρός που θα μπορούσε να χορηγήσει την κεταμίνη. Θα έλεγα μέχρι και τώρα ότι αν υπήρχε σε αυτό το νοσοκομείο το φάρμακο αυτό, ότι έχει γίνει λάθος από τους γιατρούς. Ότι αντί να δώσουν κάτι άλλο έχουν δώσει αυτό. Και θα έλεγα… ακόμη ένα λάθος σε εμένα, ακόμη ένα λάθος στην οικογένειά μου, και θα κινούμουν και εκεί διαφορετικά, γιατί μέχρι σήμερα που σου μιλάω αρνούμαι να το πιστέψω. Δεν μπορώ να το πιστέψω».

Για την Τζωρτζίνα είπε χαρακτηριστικά: «Είχαμε την Τζωρτζίνα και για τη Τζωρτζίνα δίναμε τα πάντα. Και για να μη βάλω πληθυντικό, έδινα τα πάντα. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου. Ήταν το παιδί μου. Κυρίως αυτό το παιδί. Γιατί αυτό το παιδί το μεγάλωσα από μωρό. Έγινα πατέρας με αυτό το παιδί. Με έκανε άντρα αυτό το παιδί. Δεν περίμενα ότι θα το φτάσω εννέα χρονών και να μάθω ότι έπαθε κάτι τέτοιο. Ήταν ένα παιδί που έκανε ό,τι έκανε και ο πατέρας της. Ποδόσφαιρο, τραγούδια, μαζί όλη την ώρα. Όχι ότι δεν αγαπούσα τα άλλα μου παιδιά αλλά το συγκεκριμένο παιδί με μεγάλωσε, όχι το μεγάλωσα. Με μεγάλωσε, με έκανε άντρα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ