Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική Ελλάδα«Blame game» στην Πάτρα - «Δεν σε ξέρω δεν σε είδα» από...

«Blame game» στην Πάτρα – «Δεν σε ξέρω δεν σε είδα» από τον Μάνο, που φοβάται μήπως μπει στη φυλακή όπως λέει η Πισπιρίγκου

«Σάρωσε» το σπίτι της οικογένειας η ΕΛ.ΑΣ. για νέα στοιχεία – Πλήρης αλλαγή πλεύσης από την πλευρά του Μάνου Δασκαλάκη – Ποιο ήταν το επίμονο αίτημα της 33χρονης

Αλληλοκατηγορίες, υπονοούμενα και πρωτοφανής απόσταση χωρίζουν πλέον τους Μάνο Δασκαλάκη και Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά τη σύλληψη της τελευταίας από τις Αρχές την περασμένη Τετάρτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Οι βασικοί «πρωταγωνιστές» της πολύκροτης υπόθεσης «έλυσαν» χθες διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλο τη σιωπή τους, ενώ για πρώτη φορά τους τελευταίους τέσσερις μήνες παρουσιάστηκαν με διαφορετική… γραμμή, «σπάζοντας» το κοινό τους μέτωπο, με το οποίο πρωτοεμφανίστηκαν από τις αρχές του χρόνου, στο πανελλήνιο.

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται σε διάσταση με την μητέρα τους τοποθετήθηκε χθες επίσημα μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. «Θέλω να σας τονίσω ότι δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει τιμητής της αγάπης και της οδύνης μου για τα τρία χαμένα παιδιά μου» υποστήριξε ο κ. Δασκαλάκης, αναφερόμενος στην σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου με τον όρο «κατηγορουμένη».

Συγκεκριμένα, «όσον αφορά την κατηγορούμενη και τον διάλογο που έγινε μεταξύ μας δεν έχω να κάνω καμία απολύτως δήλωση. Δεν έχω να σας πω κάτι. Αντιλαμβανόμενος την ιδιαίτερα δυσχερή θέση της, θα μιλήσουμε εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Με τους αρμόδιους. Δεν κρυβόμαστε από κανέναν απολύτως. Δεν έχω να κρύψω κάτι», κατέληξε ο Μάνος Δασκαλάκης, αποστασιοποιημένος εντυπωσιακά από την κ. Πισπιρίγκου.

Ολική ρήξη

Η αλλαγή γραμμής πλεύσης από πλευράς του πατέρα των τριών κοριτσιών, ο οποίος είχε σταθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στο πλάι της Ρούλας Πισπιρίγκου, παραχωρώντας από κοινού μέχρι και τηλεοπτική συνέντευξη, είχε ως αποτέλεσμα την ολική ρήξη και μεταξύ των οικογενειών τους, αφού ο θείος της κ. Πισπιρίγκου επιχείρησε να τον «βάλει στο κάδρο» της υπόθεσης.

«Γιατί μένει εκτός κάδρου ο πατέρας; Γιατί έχουν τη μητέρα στη ΓΑΔΑ και όχι αυτόν; Πηγαίνετε βρείτε τον να σας δώσει απαντήσεις. Αυτός να σας πει. Έχουν βγάλει αυτόν από το κάδρο και έχουν αφήσει το κορίτσι. Γιατί γίνεται αυτό; Δύο είναι. Τα παιδιά δεν ήρθαν μόνα τους. Δεν έγιναν με τον κρίνο. Αυτός όμως έχει βγει από το κάδρο. Αυτό να ξέρετε» δήλωσε ο θείος της κατηγορούμενης, ενώ αιχμές για τη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της άφησε και η ίδια η Ρούλα Πισπιρίγκου, σε επαφές της με τη δημοσιογράφο, Αγγελική Νικολούλη. Η γνωστή δημοσιογράφος αποκάλυψε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega πως η 33χρονη κατηγορούμενη, της είχε πει για τον σύζυγό της: «Εσύ νομίζεις ότι ο Μάνος είναι ο Άγιος που φαίνεται;».

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της οικογένειας Πισπιρίγκου, το οικογενειακό περιβάλλον του πατέρα των παιδιών, Μάνου Δασκαλάκη ανταπάντησε πως «δεν μπορεί να συμβεί αυτό, αφού ο πατέρας δεν ήταν εκεί όταν χάθηκε η Τζωρτζίνα. Η κατηγορούμενη ήταν εκεί». Την ίδια ώρα, πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον πατέρα επισήμαναν στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA πως «εμείς το μόνο που θέλουμε να πούμε είναι ότι ως οικογένεια είχαμε άριστη εικόνα για τη μητέρα, άψογη. Τώρα, έχουμε εμπιστοσύνη στην έρευνα των αρχών, που θα δείξει τι έχει συμβεί».

Πισπιρίγκου: «Θα υπερασπιστεί την κατηγορία» ο Μάνος

Μέσα από τα κρατητήρια, την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε χθες και η Ρούλα Πισπιρίγκου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, ενώ εμφανίστηκε βέβαιη ότι ο πρώην άνδρας της θα υπερασπιστεί την κατηγορία εναντίον της, για να βρει δουλειά και για να έχει χρήματα να της δίνει, όπως εξήγησε η ίδια.

Αναλυτικά ο διάλογος της Ρούλας Πισπιρίγκου με το STAR:

– Αντέχεις;

Όχι. Δεν γίνεται. Αλλά δεν έχουν τόσα στοιχεία. Μου το λένε όλοι οι αστυνομικοί εδώ. Έγινε για να γίνει, έχεις καταλάβει; Είναι άδικο.

-Έχεις μιλήσει με τον Μάνο;

Μίλησα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι θα υπερασπιστεί την κατηγορία για να τον πάρουν για δουλειά και να μπορέσει να έχει χρήματα για να μου δίνει. Απ’ ότι κατάλαβα, θα πει ότι «εγώ θα πω αυτά που είδα με τα μάτια μου κι από εκεί και πέρα δεν γνωρίζω». Ότι «για να το λέτε εσείς, εσείς θα πείτε την ποινή της και θα το αποδείξετε αυτό που λέτε ότι ισχύει, όχι εγώ».

-Εσύ είσαι ικανοποιημένη μ’ αυτό;

Όχι βέβαια. Μου λέει «μα δεν μπορώ να βγω από το σπίτι μου». Του λέω «είσαι με τα καλά σου παιδάκι μου; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». «Έχουνε πέσει όλοι πάνω μου να με φάνε», μου λέει, «με διώξανε από τη δουλειά». Και του λεώ «σοβαρολογείς; Έχεις καταλάβει πού είμαι;». Μου λέει «ναι, κι εγώ τι να κάνω; Να βάλουν κι εμένα και τον πατέρα μου μέσα;».

-Δηλαδή το μέλημά του είναι να μην πάει φυλακή, να είναι έξω και να δουλεύει.

Ναι.

-Εσένα δεν σε σκέφτεται δηλαδή;

Ούτε καν. Εδώ του είπα ότι αφού θα έρθει Αθήνα να έρθει να με δει, μου λέει «τι λες, είσαι με τα καλά σου να περάσω απ’ όλα τα κανάλια να δουν ότι έρχομαι να σε δω;». Κι όταν θα καταθέσω αυτό το πράγμα, να ξέρεις ότι απαγορεύεται να έρθω να σε βλέπω, όπου κι αν είσαι.

Το επίμονο αίτημα

Πέρα από την πρώτη δημόσια τοποθέτησή της μετά τη σύλληψη, η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί την ίδια ώρα να αρνείται τις κατηγορίες στους αστυνομικούς, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η απολογία της την ερχόμενη Δευτέρα στην ανακρίτρια, παρόλο που οι Αρχές εκτιμούν πως δεν θα μεταβάλλει πολύ τη στάση, που έχει επιλέξει έως τώρα η μητέρα των τριών κοριτσιών. Μαζί της θα παραστούν και οι δύο δικηγόροι της, δηλαδή ο Κωνσταντίνος Ζάρδας που ορίστηκε από την ανακρίτρια ως συνήγορος υπεράσπισης και ο εκ Θεσσαλονίκης δικηγόρος, Όθωνας Παπαδόπουλος, τον οποίο όρισε η οικογένεια.

Η απόλυτη άρνηση της Ρούλας Πισπιρίγκου απέναντι στις κατηγορίες που τη βαραίνουν έρχεται σε αντίθεση με το πλήθος νέων στοιχείων που «μιλούν» για την υπόθεση, καθώς όλο και περισσότερες μαρτυρίες γύρω από τα μοιραία συμβάντα για τα παιδιά, έρχονται στο φως. Για παράδειγμα, γιατρός που υπηρετεί στο νοσοκομείο Παίδων περιέγραψε πως «αυτό που με σόκαρε περισσότερο, ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα, για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα», όπως και η παροιμιώδης ψυχραιμία της.

«Μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη»

«Όταν έβγαινε έξω, μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ψύχραιμη, απαθής και δεν έκλαψε καθόλου. Η αντίδρασή της δεν ήταν καθόλου φυσιολογική για μια μάνα που της ανακοίνωναν τον θάνατο του παιδιού της», κατέθεσε ο ίδιος. Και συνέχισε: «Αυτό που με σόκαρε περισσότερο, ήταν η αγωνία της να μεταφερθεί η σορός του παιδιού στην Πάτρα, για να γίνει εκεί η νεκροτομή, κάτι που ζητούσε επίμονα. Μάλιστα, αντί να επικοινωνήσει με τον σύζυγό της ή συγγενείς της, για να τους ενημερώσει για τον θάνατο του παιδιού, πήρε τηλέφωνο ιατροδικαστή στην Πάτρα, προκειμένου να γίνει εκεί η νεκροψία-νεκροτομή. Μάλιστα, μας έδινε τηλέφωνο και μας παρότρυνε να μιλήσουμε με τον ιατροδικαστή, κάτι που αρνηθήκαμε, γιατί το πρωτόκολλο μας υποδεικνύει να ενημερώσουμε την αστυνομία».

Ναρκωτικά και…ζωγραφιές

Στο ενδιάμεσο, έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, παρουσία και Εισαγγελικού λειτουργού, ερευνώντας εξονυχιστικά και επί 2,5 ώρες όλους τους χώρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώθηκαν σε προσωπικά αντικείμενα της 33χρονης μητέρας, στις επικοινωνίες της, αλλά και σε φαρμακευτικές ουσίες. Ειδικότερα, οι αστυνομικοί πήραν από το σπίτι φαρμακευτικά σκευάσματα που είχαν χορηγήσει οι γιατροί στα παιδιά, αλλά και στη Ρούλα Πισπιρίγκου, κινητά τηλέφωνα, κάρτες και λάπτοπ, αλλά και ένα κλουβί με ένα πουλί. Σύμφωνα, δε, με πληροφορίες του tempo24.news, στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, επίσης, βιβλία αστυνομικού περιεχομένου και ζωγραφιές που αποδίδονται στην Τζωρτζίνα, καθώς και περίπου 50 ναρκωτικά χάπια.

Πίσω στο παρελθόν

Εκτός από την κατοικία της οικογένειας στην οδό Μπιζανίου στην Πάτρα, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ κατευθύνονται πλέον προς πάσα κατεύθυνση, συλλέγοντας επιπλέον στοιχεία που θα συμπληρώσουν το πάζλ των τριών απωλειών, αφού έχει ανοίξει εκ νέου ο φάκελος των θανάτων και των άλλων δύο κοριτσιών, δηλαδή της Ίριδας και της Μαλένας.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, προστίθεται και μια καταγγελία που αφορά στην κακοποίηση της Τζωρτζίνας από τους γονείς της, όταν εκείνη ήταν ενός μόλις έτους. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το MEGΑ, η άτυχη Τζωρτζίνα, φέρεται να κακοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2014. Συγκεκριμένα, εκείνη την περίοδο φέρεται να είχε γίνει καταγγελία σε Οργανισμό από πρόσωπα του ευρύτερου περιβάλλοντος του ζευγαριού, για κακοποίηση του παιδιού. Ο Οργανισμός τότε απευθύνθηκε στο δήμο της Πάτρας και ακολούθησε επίσκεψη κοινωνικών λειτουργών στο σπίτι της οικογένειας, ωστόσο φαίνεται πως ο έλεγχος να μην απέδωσε. Το ζευγάρι υποστήριξε ότι όλα αυτά ήταν κακοήθειες και η έρευνα σταμάτησε, χωρίς καν το μωρό να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες το protothema.gr, το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, το οποίο ανέλαβε την επιβεβαίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και την ποσοτική εκτίμηση της κεταμίνης που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, είναι έτοιμο να συμβάλει καθοριστικά και στην λύση της υπόθεσης των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας, που απεβίωσαν τον Απρίλιο του 2019 και τον Μάρτιο του 2021.

Τα «περίεργα» παιχνίδια

Παράλληλα, στο στόχαστρο των Αρχών τίθεται και υλικό από την καθημερινότητα των τριών παιδιών, όπως για παράδειγμα ένα βίντεο που δείχνει την Τζωρτζίνα να κλείνει την μυτούλα του βρέφους, της Ίριδας, υπό μορφή παιχνιδιού. «Δύσκολα θα κάνει ένα παιδάκι αυτή την κίνηση αν δεν την έχει δει κάπου», σχολίασε ο απόστρατος Ταξίαρχος της ελληνικής αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος και πρόσθεσε: «Τα πανάκι έκλεισε το στόμα και το χέρι έκλεισε τη μύτη».

Υπενθυμίζεται ότι η Τζωρτζίνα είχε απεικονίσει στη ζωγραφιά της την αδελφή της Ίριδα με την μορφή αγγέλου, που είχε όμως μια μεγάλη μύτη σε μορφή ράμφους, παραπέμποντας σε πτηνό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ