Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΘάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στις καταθέσεις των γιατρών εστιάζονται οι έρευνες

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Στις καταθέσεις των γιατρών εστιάζονται οι έρευνες

Η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού, της Μαλένας – Γιατί αναζητούν κάλιο στις τοξικολογικές της 9χρονης Τζωρτζίνας – Ανάρτηση με… αιχμές από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Προς τη λύση του γρίφου του θανάτου των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα που απασχολεί εδώ και μήνες το πανελλήνιο φαίνεται πως οδεύουν οι διωκτικές αρχές που έχουν αναλάβει την μυστηριώδη υπόθεση. Οι επόμενες μέρες είναι αρκετά κρίσιμες στην εξέλιξη των ερευνών και δεν αποκλείεται σύμφωνα με πληροφορίες να υπάρξουν ακόμα και συλλήψεις. Πολλά θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών ερευνών κυρίως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας αλλά μέχρι τότε οι έρευνες εστιάζονται μεταξύ άλλων στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με τα παιδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των ιατροδικαστών αναμένεται να παραδώσει στις Αρχές το πόρισμα θανάτου του πρώτου παιδιού, της Μαλένας. Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.

Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό αλλά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια όπως η καρδιακή ανεπάρκεια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση μαζί και με τους γονείς των τριών κοριτσιών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη ακόμη και με το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον αποδειχθεί οτι ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος,να έχει διαπράξει ένα έγκλημα.

Ανάρτηση με… αιχμές από την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου

Πριν από ένα χρόνο πέθανε το τρίτο και μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, η μόλις επτά μηνών Ίριδα.Η αδερφή της μητέρας των τριών κοριτσιών, Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσα ακούγονται.

«Ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ.

Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι.

Τουλάχιστον καρδιά μου εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοι ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου.

Η νονόκα σου ξέρει ότι εσύ και οι άλλες δυο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε από κοντά μας.

Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε.

Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά» έγραφε η ανάρτησή της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ