Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο: Την επόμενη εβδομάδα η της δωρεάς ελαιοδέντρων από το «Arete Fund»

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου και του επικεφαλής συντονισμού του έργου «Ξαναφυτεύουμε τους Ελαιώνες της Αρχαίας Ολυμπίας» Γιάννου Γραμματίδη, πραγματοποιήθηκε χθες, στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διευθέτηση των τελικών λεπτομερειών για την παράδοση του πρώτου μέρους της δωρεάς ελαιοδέντρων  στους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας ΠΔΕ Σταύρος Βέρρας, ο προϊστάμενος Τμ. Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Γιώργος Μικέογλου καθώς και oι συνεργάτες του Ιδρύματος «Αρετή», Γεωπόνοι Κωνσταντίνος Τάτσης και Θεόδωρος Τριαντάφυλλος. Παρών ήταν και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κεραμιτζόγλου από την δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, που έχει αναλάβει την υποστήριξη της σημαντικής αυτής πρωτοβουλίας, που στόχο έχει, μέσα από την συνεργασία του «Arete Fund» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Εντός της επόμενης εβδομάδας η έναρξη διανομής

 Το προηγούμενο διάστημα, ο κ. Γραμματίδης βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον κ.Γιαννόπουλο και τα στελέχη των αρμοδίων υπηρεσιών της ΠΔΕ και της ΠΕ Ηλείας, για την συγκέντρωση και επεξεργασία των απαιτούμενων στοιχείων, ώστε τα δωρούμενα ελαιόδεντρα να φτάσουν στους πυρόπληκτους ελαιοπαραγωγούς. Σήμερα, με τη διευθέτηση των τελευταίων διαδικαστικών ζητημάτων, που αφορούν στον τρόπο διανομής των ελαιοδέντρων, οι προετοιμασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία ώστε πριν το τέλος του τρέχοντος μήνα (σ.σ πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, εκτός απροόπτου), να ξεκινήσει η διαδικασία διανομής των ελαιοδέντρων στους ωφελούμενους του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν τρία σημεία διανομής, στην Αρχαία Ολυμπία, στο Πελόπιο και στο Λάλα, στα οποία θα απευθύνονται οι ελαιοπαραγωγοί των 27 εξυπηρετούμενων Τ.Κ για την παραλαβή του αριθμού των ελαιοδέντρων που τους αναλογεί, βάσει των στοιχείων που οι ίδιοι έχουν δηλώσει στον ΕΛΓΑ και στα κλιμάκια της ΔΑΟΚ ΠΕ Ηλείας κατά την καταγραφή των ζημιών. Για την καλύτερη, ταχύτερη και ασφαλή εξυπηρέτηση όλων, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση και ενημέρωση των προέδρων, καθώς και των ιδίων των δικαιούχων, σχετικά με τις ημέρες και ώρες διανομής. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια απαιτητική διαδικασία, διάρκειας 15 περίπου ημερών,  ο κ.Γιαννόπουλος σε συνεργασία με τον κ. Γραμματίδη, έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση πολιτών και φορέων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθελοντικά.

 Ο κ. Γραμματίδης ευχαρίστησε τόσο τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλο όσο και τα στελέχη των Υπηρεσιών της ΠΔΕ και της ΠΕ Ηλείας για την πολύ καλή συνεργασία στην προετοιμασία της διανομής της δωρεάς του Ιδρύματος, υπενθυμίζοντας ότι η συνεργασία τους δε θα λήξει με την παράδοση του συνόλου των ελαιοδέντρων, αφού επιθυμία των ιδρυτών του «Arete Fund» είναι να συνεχίσει την παρουσία και τη σχέση του με την περιοχή, και σ’ αυτό αναμένεται να βοηθήσει και η δράση «Όλοι μαζί μπορούμε».

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ