Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΥπόθεση θανάτου τριών παιδιών – Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής…

Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών – Τσιόλα: Τηρώ στάση αναμονής…

Η Προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα, διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή στο 6 μηνών βρέφος Ιριδα, της οικογένειας Δασκαλάκη.

Με βάση τις ελεγμένες πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», σύμφωνα με τις οποίες «προσβάλλεται» από την άτυπη επιτροπή ιατροδικαστών η έκθεση για τον πρώτο θάνατο της Μαλένας, αλλά παραμένει «ως έχει» η άλλη για την Ιριδα, ζητήσαμε το σχόλιο της Αγγελικής Τσιόλα, που διενήργησε την δεύτερη νεκροψία-νεκροτομή: «Οφείλουμε να περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της άτυπης επιτροπής. Ως γενικό σχόλιο που αφορά τη δική μου προσέγγιση στο έργο μας είναι ότι πάντα κοιτάζω σε κάθε περιστατικό μόνο τα επιστημονικά ευρήματα».

Ρωτήσαμε την κ. Τσιόλα, μετά απ’ όσα έχουν γράφει και ειπωθεί, αν έχει αίσθηση γύρω από την «κατεύθυνση» των ερευνών. Απάντησε κοφτά: «Βρισκόμαστε σε προκαταρτική φάση, που σημαίνει ότι μια τόσο πολύπλοκη υπόθεση θα ήταν λάθος να ερευνηθεί μονοδιάστατα. Προσωπικά τηρώ στάση αναμονής».

Ζητήσαμε από την ιατροδικαστή της Πάτρας να σχολιάσει την πρόσφατη επιστημονική ανάλυση από την παιδοψυχολόγο Χριστίνα Μπογιατζή, μιας ζωγραφιάς της 9χρονης Τζωρτζίνας. Είπε:
«Σε άλλα περιστατικά έχουμε ζητήσει παρεμφερείς εκθέσεις. Εκ πείρας σας λέω ότι δεν εισφέρουν πολλά στην διερεύνηση μιας υπόθεσης. Συνήθως δεν είναι συγκεκριμένες οι εκθέσεις των παιδοψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων..».

Ο προσεκτικός τρόπος που δημόσια παρεμβαίνει η Αγγελική Τσιόλα οφείλουμε να επισημάνουμε ότι είναι αξιοσημείωτος κι έχει την δική του βαρύτητα, αν λάβουμε κιόλας υπόψη ότι το σίριαλ με τους τρεις θανάτους απασχολεί σήμερα την κοινή γνώμη της χώρας μετά από δική της επιμονή και παρότρυνση στις αρμόδιες Αρχές να διερευνηθούν εξονυχιστικά και συνδυαστικά τα τρία περιστατικά.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ