Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΑπό τον Πρόεδρο του Τμήματος, Γιώργο Παναγιωτόπουλο: Πρόταση για 110 εισακτέους στο...

Από τον Πρόεδρο του Τμήματος, Γιώργο Παναγιωτόπουλο: Πρόταση για 110 εισακτέους στο Τμήμα Μουσειολογίας

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών

Ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τον καθορισμό των εισακτέων κάθε Τμήματος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Μουσειολογίας Γιώργος Παναγιωτόπουλος απέστειλε αίτημα για 110 εισακτέους στο Τμήμα για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Είναι γνωστό ότι την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας , το τμήμα Μουσειολογίας δε συμπεριλήφθηκε στο Μηχανογραφικό Δελτίο των Πανελλαδικών Εξετάσεων με αποτέλεσμα να μην έχει εισακτέους. Αυτό συνέβη λόγω της βούλησης της κυβέρνησης να κλείσει το τμήμα συγχωνεύοντάς το με το Ιστορικό Αρχαιολογικό του Αγρινίου. Αυτή την περίοδο το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τα λειτουργούντα τμήματα των Πανεπιστημίων, να προτείνουν αριθμό εισακτέων για την νέα ακαδημαϊκή χρονιά.  Στα πλαίσια αυτού και γνωρίζοντας ότι το τμήμα Μουσειολογίας λειτουργεί δια ζώσης και απρόσκοπτα, ο Πρόεδρος του Τμήματος έστειλε αρμοδίως αίτημα για να συμπεριληφθούν στο νέο μηχανογραφικό δελτίο 110 εισακτέοι.

Είναι μια εξέλιξη που δημιουργεί νέα δεδομένα, υπό την αίρεση βέβαια, της βούλησης της κυβέρνησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι το τμήμα Μουσειολογίας κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έχει πλήρη κάλυψη με διδάσκοντες –κατόπιν ενεργειών της Πρυτανικής αρχής του πανεπιστημίου Πατρών- των μαθημάτων που επιστημονικά έχει την ευθύνη, δηλαδή του προγράμματος σπουδών του τμήματος Μουσειολογίας και του προγράμματος σπουδών του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ του πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας. Είναι γνωστό ότι το τελευταίο διάστημα το τμήμα ολοκλήρωσε με επιτυχία εξετάσεις, σε έναν πρωτοφανή αριθμό, που ξεπερνούσαν τα 150 μαθήματα, ικανοποιώντας έτσι απαιτήσεις φοιτητών της εξεταστικής περιόδου και επί πτυχίω φοιτητών.

Σε ερώτηση, ο Πρόεδρος του τμήματος Μουσειολογίας, Παναγιωτόπουλος Γεώργιος, Αν. Καθηγητής, δήλωσε: Απέστειλα σήμερα αίτημα για 110 εισακτέους στο τμήμα Μουσειολογίας για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Ουσιαστικά, έφερα στο προσκήνιο το αίτημα για επανένταξη του τμήματος στην ακαδημαϊκή πραγματικότητα. Σήμερα, το τμήμα λειτουργεί με προσπάθειες των διδασκόντων που μας διέθεσε από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Μπούρας, καλύπτοντας τις ανάγκες του τμήματος προς όφελος των φοιτητών. Προχώρησα λοιπόν στο αίτημα για αριθμό εισακτέων διότι το τμήμα υφίσταται, λειτουργεί και είναι ευθύνη της πολιτείας η περαιτέρω τύχη του. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει νόμος ή προεδρικό διάταγμα που να είναι σε ισχύ και να μου απαγορεύει να προτείνω εισακτέους για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Να αναφέρω δε, ότι ολοκληρώνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και η διαδικασία κάλυψης δύο θέσεων μόνιμων μελών ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή, που θεωρώ ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με την πιθανή βιωσιμότητά του.

Πίστευα και πιστεύω ότι οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται και  χαμένες υποθέσεις υπάρχουν μόνο εκείνες που εγκαταλείπουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ