Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜαρία Κυριακοπούλου: Για τρίτη χρονιά Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού – Ποια άλλη...

Μαρία Κυριακοπούλου: Για τρίτη χρονιά Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού – Ποια άλλη κατέχει το ίδιο ρεκόρ – ΦΩΤΟ

Για τρίτη χρονιά φέτος θα είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού η Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία μοιράζεται το ίδιο ρεκόρ με άλλη μία Πατρινή από τη δεκαετία του ’80.

Ένα ξεχωριστό ρεκόρ κατέχει η Μαρία Κυριακοπούλου. Ποιο είναι αυτό; Για τρίτη χρονιά θα είναι η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού. Κατέχει επίσης ένα ακόμα ρεκόρ, καθώς είναι μία Βασίλισσα που δεν κάθισε ποτέ σε καρναβαλικό θρόνο, καθώς τόσο το 2020, όσο και το 2021 – και υποθέτουμε και το 2022 – δεν πραγματοποιήθηκε παρέλαση!

Πέρυσι, αποφασίστηκε καθώς δεν μπόρεσε να φορέσει το στέμμα της και να καθίσει στον θρόνο της, να είναι και πάλι Βασίλισσα και αντίστοιχο είναι το σκεπτικό και φέτος.

Την Μαρία Κυριακοπούλου από την Πάτρα, την γνωρίσαμε λοιπόν το 2020 ως φοιτήτρια Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης και ραδιοφωνική παραγωγός στον UP FM, τον ραδιοφωνικό σταθμό του Πανεπιστημίου Πατρών.

Όμως, δεν είναι η μοναδική που κατέχει το συγκεκριμένο ρεκόρ. Πηγαίνοντας λίγα χρόνια πίσω, και συγκεκριμένα τη δεκαετία του ’80, συναντάμε την Ειρήνη Τρυφωνοπούλου, η οποία βέβαια ήταν πιο τυχερή. Και αυτό γιατί παρέλασε ως Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού το 1981, το 1982 και το 1983.

Το 1981 επιλέχθηκε από την Καρναβαλική Επιτροπή ενώ το 1982 και το 1983 ήταν επιλογή του Νίκου Μαρούδα, ο οποίος έχει χαρίσει στην Πάτρα τα αξέχαστα άνθινα άρματα. Μάλιστα, μέσα από το Πατρινό Καρναβάλι της άνοιξαν και άλλες πόρτες καθώς μετά την πρώτη της εμφάνιση συμμετείχε στα Καλλιστεία και απέσπασε τον τίτλο της Αναπληρωματικής Μις Γιανγκ. Ακολούθησε καριέρα στο θεατρικό σανίδι, ενώ εμφανίστηκε και με την ομάδα «Ταξιδευτές της Πρόζας» στην Πάτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ