Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΜαραγκός, Γώγος, Ακινόσογλου και άλλοι γιατροί στον Ανακριτή για το φάρμακο που...

Μαραγκός, Γώγος, Ακινόσογλου και άλλοι γιατροί στον Ανακριτή για το φάρμακο που χορηγήθηκε στον Τζωρτζίδη!

Αντιεμβολιαστής καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών φέρεται να έκανε μηνυτήρια αναφορά

Την πόρτα των ανακριτικών αρχών  θα περάσουν την Τετάρτη γιατροί του νοσοκομείου του Ρίου μετά από μηνυτήρια αναφορά  κατά πάντων που φέρεται να έκανε καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο καθηγητής ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεση του με τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και είναι μέλος διακεκριμένο του αντιεμβολιαστικού κινήματος, φέρεται να μηνύει τους γιατρούς καθώς δεν χορηγήθηκε σε όλους τους ασθενείς του νοσοκομείου με covid ένα φάρμακο που χορηγήθηκε στον νευροχειρουργό και διευθυντή στην νευρολογική κλινική του Νοσοκομείου Ρίου, Φώτη Τζωρτζίδη.  Ο Χαράλαμπος Γώγος, ο Μάρκος Μαραγκός και η Καρολίνα Ακινόσογλου είναι μεταξύ των λοιμωξιολόγων που έχουν κληθεί να καταθέσουν. 

Όπως αναφέρει η Άννα Μαστοράκου, Πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Πάτρας, «ουσιαστικά έχει ασκηθεί μήνυση γιατί αυτό το φάρμακο δεν χορηγήθηκε σε όλους και δόθηκε μόνο στον κ. Τζωρτζίδη. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι αυτό συνέβη στην αρχή της πανδημίας όπου υπήρχαν πολλά πειραματικά φάρμακα τα οποία δεν στόχευαν στον ιό αλλά να στο να μειώσουν τη φλεγμονή που αυτός άφηνε.

Ο θάνατος έρχεται λόγω της υπερφλεγμονώδους αντίδρασης του σώματος. Αυτό ήταν ένα φάρμακο που φάνηκε μετά και στην πορεία ότι είχε κάποια αξία. Τότε ήταν πειραματικό φάρμακο, σε κλινική μελέτη και δεν θα μπορούσε να δοθεί σε ευρεία κλίμακα, παρότι αυτές οι κλινικές μελέτες γίνονται με συγκεκριμένες διαδικασίες και το φάρμακο δίνεται πάντα με συναίνεση του ασθενούς. Θα πρέπει να υπάρξουν κι άλλες ενδείξεις για τη χορήγησή του, δεν μπορεί να το πάρει ο καθένας. Επίσης τα φάρμακα αυτά, τα αντιικά,  έχουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό επιτυχίας που φτάνει το 30%, δεν είναι πανάκεια και δεν φτάνουν αυτό το ποσοστό επιτυχίας του εμβολιασμού που φτάνει το 80%.

Δεν μπορεί κάποιος να αποδείξει ότι το φάρμακο σώζει ζωές και πρέπει να δοθεί σε όλους και το εμβόλιο βλάπτει. Είναι αντιεπιστημονική άποψη που δεν μπορεί να σταθεί φυσικά ούτε σε ένα δικαστήριο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ