Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΕξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά – Τι ερευνούν οι...

Εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του μητροπολίτη Αιτωλίας Κοσμά – Τι ερευνούν οι Αρχές

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα προκύψουν και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα περάσει στο στάδιο της ανάκρισης

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν ευθύνες για την καθυστερημένη μεταφορά του μακαριστού Μητροπολίτη Κοσμά στο νοσοκομείο, παρότι νοσούσε βαρύτατα από κοροναϊό, διερευνάται με εντολή της Εισαγγελίας Αγρινίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του της ιστοσελίδας sinidisi.gr, έχουν ήδη κληθεί συγκεκριμένα πρόσωπα προκειμένου, καταρχάς, να καταστήσουν σαφές ποιος είχε την ιατρική ευθύνη όταν ο ιεράρχης παρέμενε στην κατοικία του από τις 18 Νοεμβρίου 2021, οπότε και βρέθηκε θετικός στην Covid-19, έως την 1η Δεκεμβρίου, οπότε διακομίστηκε εσπευσμένα στη νοσηλευτική μονάδα σε άσχημη κατάσταση.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, γιατρός από το Βόλο ο οποίος φέρεται να υπαγόρευε την ιατρική αγωγή, όσο ο μακαριστός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας παρέμενε στην κατοικία του, θα κληθεί να πει ό,τι γνωρίζει -εφόσον γνωρίζει- σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες παρήλθαν οι πρώτες κρίσιμες για την εξέλιξη της νόσου ημέρες.

Ουσιαστικά, διερευνάται αν η κατ΄οίκον νοσηλεία ήταν επιλογή συγκεκριμένου προσώπου ή προσώπων, πέραν του ιδίου του ποιμενάρχη, και κατά πόσο αυτή στέρησε πολύτιμο χρόνο με αποτέλεσμα τη ραγδαία επιδείνωση της υγείας του που ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αναστραφεί.

Με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία που θα προκύψουν και όλα δείχνουν ότι η υπόθεση θα περάσει στο στάδιο της ανάκρισης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ