Ταξιδιωτικά γραφεία από Αττική και Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν καρναβαλικές εκδρομές στην Πάτρα!

447

Και όμως, τρία ταξιδιωτικά γραφεία από Αττική και Θεσσαλονίκη προγραμματίζουν εκδρομές στην Πάτρα για το τελευταίο τριήμερο και την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς για να απολαύσουν όλοι το Πατρινό Καρναβάλι!

Όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία ταξιδιωτικά γραφεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν ημερήσιες εκδρομές για την τελευταία Κυριακή του Πατρινού Καρναβαλιού! Ίσως γνωρίζουν κάτι που εμεί αγνοούμε, όμως το γεγονός μα έχει δημιουργήσει ερωτηματικά, καθώς δύο ταξιδιωτικά γραφεία, ανάμεσα στις άλλες εκδρομές τους, έχουν προγραμματίσει μονοήμερη εκδρομή στην Πάτρα, ώστε όποιος θέλει να παρακολουθήσει την παρέλαση αλλά και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου!

Βάζοντας στην μηχανή αναζήτησης του google την φράση «εκδρομή στην Πάτρα για το Καρναβάλι 2022» ανάμεσα στα άλλα αποτελέσματα, βγάζει και τα δύο συγκεκριμένα ταξιδιωτικά γραφεία.

Το πρώτο, που έχει ως βάση τη Νέα Μάκρη, διοργανώνει «Μονοήμερη Αποκριάτικη Εκδρομή στην Πάτρα – “Πατρινό Καρναβάλι” την Κυριακή της Αποκριάς – 06.03.2022» με το κόστος να ανέρχεται στα 20 ευρώ.
Μάλιστα, στην περιγραφή της εκδρομής διαβάζουμε: «Συγκέντρωση και αναχώρηση το πρωί. Ενδιάμεση στάση για καφέ καθοδόν και στη συνέχεια άφιξη στην Πάτρα, όπου θα παραμείνουμε για να παρακολουθήσουμε τις εκδηλώσεις και τη μεγάλη παρέλαση του ξακουστού Πατρινού Καρναβαλιού. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση καρναβαλιού στην Ελλάδα, που αριθμεί περισσότερα από 180 χρόνια ιστορίας. Αφού παρακολουθήσουμε το κάψιμο του Βασιλιά Καρνάβαλου το βράδυ, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν. Άφιξη αργά το βράδυ με τις καλύτερες αναμνήσεις».

Η δεύτερη λύση που μας έρχεται από ταξιδιωτικό γραφείο με έδρα τα Κάτω Πατήσια είναι λίγο πιο… οικονομική, καθώς το κόστος της μονοήμερης εκδρομής ανέρχεται στα 18 ευρώ. Και στην περιγραφή διαβάζουμε τα εξής: «Αναχώρηση στις 8:00 για την Πάτρα, με ενδιάμεση στάση για καφέ στον Ισθμό της Κορίνθου. Άφιξη στην Πάτρα για να παρακολουθήσουμε την τελευταία μέρα του μεγαλύτερου καρναβαλιού της Ελλάδας. Το Πατρινό καρναβάλι αποτελεί τόσο τη μεγαλύτερη όσο και την παλαιότερη αποκριάτικη εκδήλωση στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στο κόσμο όσον αφορά στη συμμετοχή των καρναβαλιστών και την ιστορία του. Μετρά 190 χρόνια ιστορίας και η δημιουργία του οφείλεται σε πρόσμειξη διάφορων πολιτιστικών στοιχείων: α) πατροπαράδοτα αποκριάτικα έθιμα του ελλαδικού χώρου και της Πάτρας, β) επιρροές από τη Δυτική Ευρώπη και ιδίως την Ιταλία και τα γειτονικά Επτάνησα, γ) καινοτομίες που προέκυψαν στη διάρκεια καρναβαλικών εορτασμών στην Πάτρα.

Το καρναβάλι της Πάτρας δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά ένα σύνολο εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν χορούς, παρελάσεις, κυνήγι κρυμμένου θησαυρού. Θα παρακολουθήσουμε τη φαντασμαγορική μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής και θα αναχωρήσουμε για την Αθήνα γεμάτοι από εικόνες από τα πολύχρωμα χαρούμενα δρώμενα που παρακολουθήσαμε. Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση».

Και για όσους θέλουν να νιώσουν μια πιο… ολοκληρωμένη εμπειρία μπορούν να επιλέξουν και μία τριήμερη ή τετραήμερη εκδρομή, καθώς υπάρχει και αυτή η εναλλακτική. Ταξιδιωτικό γραφείο από τη Θεσσαλονίκη, δίνει την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να περάσει στην Πάτρα, τρεις ή τέσσερις ημέρες, με αναχωρήσεις στις 4 και 5 Μαρτίου με ξεναγήσεις στην πόλη αλλά και επισκέψεις στα Καλάβρυτα, την Αγία Λαύρα και την Αρχαία Ολυμπία. Μάλιστα το ταξίδι θα γίνει οδικώς. Όπως χαρακτηριστικά γράφει: «Πατρινό Καρναβάλι σε Special Offer! 119€ +φόροι! Φέτος τον Μάρτιο διασκεδάζουμε ξανά στο πιο ζωντανό & πολύχρωμο Καρναβάλι της Ελλάδας!».

Όπως είναι φυσικό, οι συγκεκριμένες προσφορές δεν πέρασαν απαρατήρητες από κάποιους Πατρινούς, οι οποίοι τις σχολιάζουν στα social media προετοιμάζοντας τα… ταξίδια τους!

Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε εμείς, είναι πως φέτος παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού δεν θα έχουμε – και αν από θαύμα γίνει κάτι σίγουρα δεν θα είναι κάτι μαζικό – καθώς δεν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές συνθήκες. Λέτε στην Αθήνα να γνωρίζουν κάτι περισσότερο που εμείς το αγνοούμε;