Αχαΐα: Θρίλερ με το τροχαίο «μυστήριο» – Νέα ευρήματα , πολλά τα σενάρια

407

Σύμφωνα με μαρτυρία βοσκού, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο, πριν την εκδήλωση της φωτιάς, ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό μαρσάρισμα.

Οι έρευνες των Αρχών για τις συνθήκες θανάτου του 54χρονου Πατρινού Δημήτρη Καραμπούλη του Χρήστου, που βρέθηκε απανθρακωμένος, ανήμερα το Θεοφανίων, μέσα στο αυτοκίνητο του στην ΕΟ Χρυσοπηγής – Λακκωμάτων του Δήμου Ερυμάνθου Αχαΐας, συνεχίζονται, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό.

Από την πρώτη στιγμή και μετά την αυτοψία του ιατροδικαστή Πατρών Ανδρέα Γκότση, αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, ενώ οι έρευνες των Αρχών κατέδειξαν όπως έγραψε χθες η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ως επικρατέστερα δύο σενάρια για το τραγικό περιστατικό. Αυτό του τροχαίου δυστυχήματος και της αυτοχειρίας.

ΒΛΑΒΗ;
Χθες το πρωί, ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών εξέτασαν εκ νέου το toyota corolla στη θέση του οδηγού του οποίου βρέθηκε η σορός του 54χρονου, από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς. Οπως ανέφεραν πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», δεν προέκυψαν ευρήματα που να δικαιολογούν την έκρηξη στον κινητήρα εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
Σύμφωνα με μαρτυρία βοσκού, που βρισκόταν σε μικρή απόσταση από το σημείο, πριν την εκδήλωση της φωτιάς, ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια ένα δυνατό μαρσάρισμα. Την ίδια ώρα 4 ποδηλάτες που «συναντήθηκαν» με τον 54χρονο κατά την ανάβασή τους, φέρεται να δήλωσαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών πως είδαν το αυτοκίνητο να κάνει αναστροφή και λίγο αργότερα, όταν πλησίασαν στην περιοχή, είχε τυλιχθεί στις φλόγες και ειδοποίησαν τις Αρχές.
Επιπλέον, υπάρχουν αναφορές για ύπαρξη στον χώρο μπουκαλιού, το περιεχόμενο του οποίου είναι δύσκολο να αναλυθεί, εξαιτίας της αλλοίωσης που επήλθε από τη φωτιά και το νερό κατά την επιχείρηση πυρόσβεσης, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για εύφλεκτο υλικό.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, την ενδελεχή διερεύνηση του ενδεχομένου της αυτοχειρίας, επέβαλλε και το γεγονός του προ μηνών εντοπισμού σημειωμάτων, μέσω των οποίων ο 54χρονος φέρεται να εκδήλωνε την πρόθεση να θέσει τέρμα στη ζωή του. Προς εξέταση έχει ληφθεί και το κινητό του τηλέφωνο. Συλλυπητήρια ανακοίνωση για την απώλεια του εξέδωσε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, καθώς η αδελφή του εκλιπόντος Μαρία Καραμπούλη – Ευφραιμίδη, είναι δημοτική υπάλληλος.

Βασικά ερωτήματα

⦁ Στο εξοχικό του στη Βλασία διέθετε δυο οχήματα. Γιατί χρησιμοποίησε για να μετακινηθεί το παλιό;
⦁ Γιατί επέλεξε τη συγκεκριμένη διαδρομή;
⦁ Γιατί δεν υπάρχει ίχνος προσπάθειας διαφυγής από το φλεγόμενο όχημα;
⦁ Τι συνέβη πριν το όχημα τυλιχθεί στις φλόγες;
⦁ Τι προκάλεσε την έκρηξη;