Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠεριφέρεια Δ. Ελλάδος: Την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Περιφέρεια Δ. Ελλάδος: Την άλλη εβδομάδα ο ανασχηματισμός

Στο ερώτημα, ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού στην Περιφέρεια, σήμερα ακόμα κι ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν θα μπορούσε να δώσει σαφή απάντηση.

Σε αντίστροφη μέτρηση βρίσκεται, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, η λήψη των τελικών αποφάσεων του Νεκτάριου Φαρμάκη για το νέο σχήμα διοίκησης, της προσεχούς διετίας, που μόνο σκοπό θα έχει τη διόρθωση κάποιων τομέων, αλλά και την αξιοποίηση αιρετών, όσο γίνεται πιο ισόρροπα σε γεωγραφικό επίπεδο.

Αφετηρία των όσων φαίνεται να επεξεργάζεται, τις τελευταίες ώρες, ο περιφερειάρχης, θα είναι η μεθαυριανή (11π.μ.) διαδικασία εκλογής νέου προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, που συνεδριάζει γι΄αυτό το σκοπό αλλά και για τη νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής.

Όπως έχει ήδη περιγράψει η «Π» και οι πληροφορίες της επιμένουν επ’ αυτού, ο κ. Φαρμάκης έχει αποφασίσει ν’ αλλάξει τον πρόεδρο του ΠΣ Τάκη Παπαδόπουλο και ήδη φέρεται να έχει προτείνει στην περιφερειακή σύμβουλο Ηλείας Μαρία Μπίλια, εφόσον το επιθυμεί να είναι αυτή που θα προταθεί από την περιφερειακή αρχή για τη διάδοχη κατάσταση.

ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Η κ. Μπίλια είναι μάχιμη δικηγόρος από τη Γαστούνη, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και από το 2010 του ΔΣ Αμαλιάδας, πρώην δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πηνειού.

ΚΑΡΑΜΠΟΛΑ

Σε ό,τι αφορά στον απερχόμενο πρόεδρο Τ. Παπαδόπουλο, δεν αποκλείεται να αξιοποιηθεί σε άλλη θέση της ΠΔΕ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το αν και το πού. Καλά πληροφορημένες πηγές της «Π» ανέφεραν πάντως ότι «από κάποια καραμποπόλα της τελευταίας στιγμής, δεν αποκλείεται να καταλάβει, τελικά, θέση αντιπεριφερειάρχη».

ΑΛΛΑΓΕΣ

Στο ερώτημα, ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα του ανασχηματισμού, σήμερα ακόμα κι ο ίδιος ο Ν. Φαρμάκης δεν θα μπορούσε να δώσει σαφή απάντηση. Όχι γιατί η αξιολόγηση των αντιπεφερειαρχών δεν έχει γίνει, αλλά επειδή είναι της φιλοσοφίας «όχι αλλαγές… για τις αλλαγές». Απ΄αυτό και μόνο προκύπτει πως τα νέα πρόσωπα της επιτελικής διοίκησης στην ΠΔΕ, θα είναι ένα ίσως και δύο.

Ως επικρατέστερο σενάριο φαντάζει η αντικατάσταση του αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Οικονομικών Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου, ο οποίος ωστόσο σε μια τέτοια περίπτωση, μάλλον προορίζεται για άλλο θεσμικό όργανο.

ΠΡΟΣΩΠΑ

Στη θέση του, φαίνεται να οδεύει ο σημερινός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, διατηρώντας το χαρτοφυλάκιό του για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και την επέτειο των 200 ετών.

Αναγκαίοι να συνεχίσουν το έργο τους, στα πόστα που τώρα κατέχουν, έχουν κριθεί και άρα παραμένουν -εκτός μεγάλου απροόπτου- οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά και Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Οι αντιπεριφερειάρχες, Φωκίων Ζαΐμης (έρευνας-καινοτομίας-επιχειρηματικότητας), Θόδωρος Βασιλόπουλος (αγροτικής ανάπτυξης), Λάμπρος Δημητρογιάννης (ενέργειας) και Νίκος Κοροβέσης (πολιτισμού – τουρισμού), θεωρούνται άκρως επιτυχημένοι και παραμένουν στις θέσεις τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ