Το παρασκήνιο της απόφασης προφυλάκισης του Πατρινού προπονητή Λάμπρου Μιχαλόπουλου

260

Ο 47χρονος προπονητής πυγμαχίας Λάμπρος Μιχαλόπουλος, κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του, 14χρονη αθλήτρια του.

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πάτρας, την προφυλάκιση του προπονητή πυγμαχίας Λάμπρου Μιχαλόπουλου, που κατηγορείται για κατάχρηση σε ασέλγεια, μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του, 14χρονη αθλήτρια του γυμναστηρίου του.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, υπήρξε για δεύτερη φορά διχογνωμία, μετά την αρχική διαφωνία εισαγγελέα και ανακριτή, για το εάν θα έπρεπε να προφυλακιστεί ή όχι ο κατηγορούμενος, που μετά την απολογία του την περασμένη Δευτέρα, αφέθηκε ελεύθερος.

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ»

«Η διαφωνία μεταξύ εισαγγελέως και ανακριτή επιλύθηκε με διαφωνία μεταξύ της προέδρου Πρωτοδικών και των μελών του Συμβουλίου. Η κ. πρόεδρος, και οφείλω να τη συγχαρώ για τη στάση της, είχε την άποψη ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί ο εντολέας μου, τα άλλα δύο μέλη είχαν αντίθετη άποψη και συνεπώς προφυλακίστηκε. Δυστυχώς, υπάρχουν δικαστές που όσες αποζημιώσεις και εάν πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο για άδικες προφυλακίσεις που αποφάσισαν, δεν βάζουν μυαλό και συνεχίζουν αδίκως να προφυλακίζουν. Θεωρώ δεδομένη την τελική απαλλαγή του πελάτη μου, διότι πολύ απλά δεν υπάρχει υπόθεση», δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο συνήγορός του, δικηγόρος Πατρών, Χρήστος Τσόλκας.

ΣΥΛΛΗΨΗ
Της απόφασης ακολούθησε η έκδοση εντάλματος σύλληψης του προπονητή, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο σπίτι του, να του περνούν χειροπέδες και να τον μεταφέρουν στην Ασφάλεια Πατρών. «Το σχετικό ένταλμα σύλληψης εκτελέστηκε πάραυτα, διότι ο εντολέας μου βρισκόταν ως όφειλε στο σπίτι του», ανέφερε ο κ. Τσόλκας.

Ο 47χρονος, που από την αρχή της υπόθεσης δηλώνει αθώος, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «Βγήκε να με προφυλακίσουν… με πάνε στην Ασφάλεια και μετά φυλακή», ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του ανέφερε «όλοι εκεί».. . Μέσα σε λίγα λεπτά συγγενείς, φίλοι και συναθλητές του – περίπου 30 άτομα – συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο της Ερμού, εκφράζοντας την συμπαράστασή τους.

ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ
Προ ημερών, μιλώντας αποκλειστικά στην «Π», ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος είχε πει «Και αν αποφασίσουν να προφυλακιστώ θα είμαι απέξω για να μου περάσουν χειροπέδες. Δηλώνω ότι είμαι αθώος… μετά το τέλος, θα βγω προκειμένου να πω στον κόσμο που με στηρίζει τόσα χρόνια τι συνέβη. Θα πω την αλήθεια με την παραμικρή λεπτομέρεια, ώστε να φανεί ότι είμαι αθώος».

«Είναι μια δικαίωση για την οικογένεια, οι οποίοι εύχονται κανένα παιδί και κανένας άλλος γονιός να μην βρεθεί στη θέση τους και προτρέπουν τα θύματα ανήλικα και μη να καταγέλλουν όσα βιώνουν με εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη» δήλωσε στο protothema.gr η συνήγορος της 14χρονης, Δικηγόρος Αθηνών, Γιάννα Παναγοπούλου.