Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα – ΠΓΝΠ: Πέντε διασωληνωμένοι στην αναμονή για ΜΕΘ

Πάτρα – ΠΓΝΠ: Πέντε διασωληνωμένοι στην αναμονή για ΜΕΘ

Υψηλά παραμένουν τα νούμερα των νοσηλευομένων στη Δυτική Ελλάδα. Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, έφταναν τους 241.

Επεισοδιακή ήταν η προχθεσινή νύχτα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΠ. Διακομίστηκαν 48 διαγνωσμένοι ενήλικες με κορονοϊό, εκ των οποίων οι 15 έκαναν εισαγωγή για νοσηλεία και 26 παιδιά, με ύποπτα συμπτώματα, εκ των οποίων το ένα νοσηλεύτηκε.

Υψηλά παραμένουν τα νούμερα των νοσηλευομένων στη Δυτική Ελλάδα. Χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, έφταναν τους 241. Ειδικότερα στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονταν 69 ασθενείς στις Κλινικές και 9 στη ΜΕΘ. Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονταν 90 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 13 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται πέντε διασωληνωμένοι, ελλείψει κλινών ΜΕΘ, σε Κλινικές Κορονοϊού.

Στο νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 55 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού. Οπως διευκρίνισε δε ο κ. Καρβέλης, σε σχέση με την καταγγελία που υπήρχε για 54χρονο διασωληνωμένο ασθενή από το Αγρίνιο που περίμενε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, αλλά παρακάμφθηκε για να νοσηλευτεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, δεν υπήρξε τέτοιο ζήτημα καθώς ο συγκεκριμένος ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν χθες ήταν 5.157. Από αυτά τα 126 ήταν στην Αχαΐα, τα 98 στην Αιτωλοακαρνανία και 45 στην Ηλεία.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 697. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 555 (79.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 142 (20.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 455. Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 450 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ 14ΧΡΟΝΗ

Από τη ζωή έφυγε ένα κορίτσι 14 ετών που νοσούσε από κορονοϊό στη Λαμία. Σύμφωνα με το LamiaReport, η μαθήτρια μεταφέρθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου στις 9:30 το πρωί με προκάδριο άλγος, ενώ νοσούσε από κορονοϊό.

Οι γιατροί από τις εξετάσεις που έκαναν διαπίστωσαν ότι είχε πάθει ισχαιμικό επεισόδιο και αποφάσισαν να κάνουν διακομιδή του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.

Δυστυχώς όμως η 14χρονη δεν πρόλαβε να διακομιστεί αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport, έπαθε απανωτές ανακοπές.
Οι γιατροί την διασωλήνωσαν, αλλά ούτε στη ΜΕΘ δεν πρόλαβαν να την μεταφέρουν, αφού η 14χρονη «έσβησε» στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Πάνω από 200.000 ραντεβού για εμβολιασμό, στη συντριπτική τους πλειονότητα για την τρίτη δόση έχουν κλειστεί από χθες το απόγευμα, όταν άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, έως τις 10:00 σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για ενισχυτική δόση και περίπου 8.300 για πρώτη δόση.

Για πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους τρεις μήνες, έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ