Πάτρα: Νέα καταδίκη για τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή Νίκου Καραπάνου

Ένοχος όπως πρωτοδίκως, για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματική βλάβη και οδήγηση υπό την επήρεια μέθης κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, ο οδηγός που προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα της 14ης Νοεμβρίου του 2015 και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 23χρονου φοιτητή Ιατρικής Νίκου Καραπάνου.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του κατηγορουμένου για ελαφρυντικά έπειτα και από πρόταση του εισαγγελέα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και δέκα μηνών, από 5 χρόνια που είχε πρωτόδικα.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του αδικοχαμένου φοιτητή, καθηγήτρια Μαθηματικών Κατερίνα Καραντώνη που αποκάλυψε στο δικαστήριο πως μετά το δυστύχημα, είχε γίνει η σκιά του κατηγορούμενου, για να διαπιστώσει πως η επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά του, δεν είχε αλλάξει: «Εξακολούθησε να πίνει και να οδηγεί. Εκανα καταγγελία στην Τροχαία, συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2016 και καταδικάστηκε σε 10μηνη φυλάκιση με αναστολή. Συνέχισε, όμως και μετά την καταδίκη του. Τον είδα να παραβιάζει το κόκκινο στην Αγίου Ανδρέου και να τρέχει με 120 χλμ/ώρα μπροστά από το σημείο που σκότωσε το παιδί μου…» είπε η χαροκαμένη μάνα.

«Ο κατηγορούμενος δεν σεβάστηκε το δράμα αυτής της οικογένειας, η οποία βρέθηκε ξανά στο δικαστήριο, σε μια επίπονη διαδικασία καθώς θυμήθηκε πάλι τα τραγικά γεγονότα που αφαίρεσαν τη ζωή τους γιου τους» δήλωσε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Αθανάσιος Αμπατζής.

Ο κατηγορούμενος δεν παρουσιάστηκε στο δικαστήριο, επικαλούμενος ασθένεια. Εκπροσωπήθηκε όμως από τον συνήγορό του, δικηγόρο Αναστάσιο Τελώνη, ο οποίος εξέφρασε για μια ακόμη φορά εκ μέρους του εντολέα του συγγνώμη από τους γονείς του 23χρονου, ζητώντας ελαφρυντικά.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ