Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Ο κορωνοϊός "γονατίζει" τα νοσοκομεία της πόλης- Έκτακτη σύσκεψη Καρβέλη

Πάτρα: Ο κορωνοϊός “γονατίζει” τα νοσοκομεία της πόλης- Έκτακτη σύσκεψη Καρβέλη

Συνολικά στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της πόλης νοσηλεύονται με covid 156 συμπολίτες, στις 4 κλινικές που λειτουργούν για αυτά τα περιστατικά

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας, καθώς η πίεση που προκαλεί ο κορωνοϊός φέρνει στα όριά τους τις τοπικές δομές υγείας. Οι εισαγωγές ασθενών δεν σταματούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο, κατά την εφημερία του ΠΓΝΠ  έγιναν 39 εισαγωγές περιστατιτκών με covid!

Η κατακόρυφη αύξηση στις εισαγωγές που καταγράφεται τις τελευταίες ώρες, είναι φυσική εξέλιξη μετά ταα εκατοντάδες κρούσματα που ανακοινώνονται στον νομό κάθε ημέρα την τελευταία εβδομάδα, με τα συνολικά κρούσματα από την περασμένη Κυριακή να φτάνουν μια “ανάσα” από τα 1.500. Στο νοσοκομείο Ρίου νοσηλεύονται 84 ασθενείς σε απλές κλίνες κορωνοϊού, 3 παιδιά στην Παιδιατρική κλινική και 13 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας”, 49 ασθενείς βρίσκονται στις κλινικές κορωνοϊού και 7 στην ΜΕΘ.

Γεγονός που σημαίνει πως μόνο 2 κλίνες ΜΕΘ παραμένουν ελεύθερες.

Λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθει ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης συγκαλεί σύσκεψη με αρμοδίους, προκειμένου να μετατραπεί και άλλη κλινική του ΠΓΝΠ σε κορωνοϊού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ