Πάτρα: Ερωτηματικά για τον «επικίνδυνο πιστολέρο» των Μποζαϊτίκων – Ηταν ελεύθερος 11 μήνες

Στο άκουσμα της απόφασης, ο 40χρονος «πάγωσε» καθώς δεν φανταζόταν αυτή την εξέλιξη.

Η εμφάνισή του χθες ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα του καταλογίζονται για το περιστατικό των πυροβολισμών που σημειώθηκε στις 3 Ιανουαρίου επί της οδού Πανεπιστημίου, έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για τον 40χρονο Πατρινό.

Μετά την κατάθεσή του, ο ανακριτής έκρινε πως υπάρχουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του και με το αιτιολογικό πως εάν αφεθεί ελεύθερος υπάρχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων, αποφάσισε την προφυλάκιση του(!). Ετσι, ο 40χρονος που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, συνελήφθη και από τα δικαστήρια μεταφέρθηκε στο Τμήμα Μεταγωγών Πάτρας, απ’ όπου θα μεταφερθεί κατά πάσα πιθανότητα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο άκουσμα της απόφασης, ο 40χρονος «πάγωσε» καθώς σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν πως η κλήση του για κατάθεση 11 μήνες(!) μετά το συμβάν, θα είχε αυτή την εξέλιξη.

«ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ»

«Είναι τουλάχιστον υπερβολική η απόφαση για προφυλάκιση μετά από περίπου ένα χρόνο από το περιστατικό και χωρίς ο εντολέας μου να έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Ας ληφθεί υπόψη πως έχει λευκό ποινικό μητρώο, είναι οικογενειάρχης, εργαζόμενος και γέννημα θρέμμα Πατρινός. Μόνος του πήγε στην Αστυνομία, πρόθυμα πήγε στον ανακριτή, αλλά αποφασίστηκε η προφυλάκιση του. Τέλος, ας ληφθεί υπόψη, ότι κανείς δεν έχει τραυματιστεί και δεν βρέθηκε πουθενά ούτε σφαίρα. Γεγονός που αποδεικνύει τον ισχυρισμό του, ότι χρησιμοποίησε άσφαιρα. Ελπίζω σε μεταγενέστερο στάδιο να τύχει διαφορετικής μεταχειρίσεως», δήλωσε στην «Πελοπόννησος» ο συνήγορος υπεράσπισης του, Χρήστος Τσόλκας.

ΧΡΟΝΙΚΟ

Υπενθυμίζεται ότι ο προφυλακισθείς πλέον στις αρχές του χρόνου άνοιξε πυρ κατά οχήματος όοπυ επέβαινε ζευγάρι, εξαιτίας οδηγικής συμπεριφοράς του έτερου οδηγού. Μετά την έλευση του αυτόφωρου παρουσιάστηκε αυτοβούλως συνοδεία του δικηγόρου του στην Ασφάλεια. Στην κατάθεσή του μέσω υπομνήματος, δήλωσε μετανιωμένος, ισχυριζόμενος ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση, καθώς πυροβόλησε με αβολίδωτες σφαίρες.

Ηταν επικίνδυνος και τον είχαν ελεύθερο!

Το αιτιολογικό της προφυλάκισης του 40χρονου και η χρονική στιγμή αυτής- σχεδόν ένα χρόνο μετά την τέλεση του αδικήματος- , προκαλεί ερωτήματα ως προς τα αντανακλαστικά των ανακριτών αρχών. Πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που αποτελεί δημόσιο κίνδυνο, επί 11 μήνες να κυκλοφορεί ελεύθερος; Εάν σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε προβεί σε σοβαρές αξιόποινες πράξεις, με ανυπολόγιστες συνέπειες, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη;

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ