Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠαναγιώτης Μέγας: «H λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων στο ΠΓΝΠ είναι μη διαχειρίσιμη»

Παναγιώτης Μέγας: «H λίστα των προγραμματισμένων χειρουργείων στο ΠΓΝΠ είναι μη διαχειρίσιμη»

Τι λέει ο Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα

Τεράστιες είναι οι λίστες αναμονής με ασθενείς που περιμένουν να κάνουν προγραμματισμένο χειρουργείο στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου. Με την εμφάνιση του κορωνοϊού μπήκε φρένο σε πολλές επεμβάσεις με αποτέλεσμα οι ασθενείς που αναμένουν να είναι πλέον πάρα πολλοί ενώ μέχρι τώρα, αυτές οι μεγάλες λίστες αναμονής που έχουν δημιουργηθεί  δεν έχουν μπει σε μία κανονική ροή.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο καθηγητής Παναγιώτης Μεγας, Διευθυντής του Χειρουργικού Τομέα, «τα χειρουργεία δεν πρόλαβαν να μπουν σε μία σειρά και δεν πρόκειται. Η λίστα των προγραμματισμένων  χειρουργείων στο Ρίο είναι μη διαχειρίσιμη. Για ενάμιση χρόνο υπήρχε μεγάλος περιορισμός και δεν προχώρησε η λίστα. Λειτουργούσαν μόνο τα επείγοντα. Αυτή τη στιγμή γίνονται χειρουργεία αλλά είναι εν κινδύνω γιατί οι νοσηλείες covid αυξάνονται καθημερινά. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η κατάσταση αλλά αν συνεχίσει έτσι, σίγουρα θα επηρεαστούν και τα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Η λίστα όλων των ειδικοτήτων, όπως προανέφερα, είναι μη διαχείριση. Κανείς δε ξέρει αν κάποιος εξεταστεί σήμερα, πότε μπορεί να χειρουργηθεί. Δεν υπάρχει πρόβλεψη. Θα πω ότι h ορθοπεδική περιλαμβάνει πάνω από 500 ασθενείς που είναι σε αναμονή. Ίδια είναι η κατάσταση και σε άλλες ειδικότητες, και δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Είναι και ο ρυθμός με τον οποίο κινούνται οι λίστες».

Όπως τονίζει ο κ. Μέγας, «πρέπει να βρεθεί να βρεθεί μία λύση. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο covid είναι σε προτεραιότητα αλλά και οι ασθενείς που περιμένουν να χειρουργηθούν είναι σε απόγνωση. Έχουμε καθημερινά τρομακτικές πιέσεις. Δεν μπορεί κάποιος με σοβαρό νόσημα να μην ξέρει πότε θα χειρουργηθεί».

Να σημειώσουμε ότι όπως επισήμανe  χθες μιλώντας στο thebest.gr οι διοικητές των δύο νοσοκομείων, η πίεση που ασκείται στα δύο νοσοκομεία της πόλης, στο νοσοκομείο του Ρίου και στο γενικό νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας, είναι μεγάλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ