Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Λήξη συναγερμού για την εξαφάνιση 16χρονης – Το παρασκήνιο της φυγής...

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για την εξαφάνιση 16χρονης – Το παρασκήνιο της φυγής και ο καταλογισμός ευθυνών

Η 16χρονη που φέρεται να έχει τάσεις φυγής κατά τις “διαπραγματεύσεις” για την εισαγωγή της,  εξαφανίστηκε!

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 16χρονης, τρόφιμου του Κέντρου Μέριμνας Θηλεών Πάτρας, που το βράδυ της Κυριακής 7/11/2021 το έσκασε απο το Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί καθώς έχρηζε ιατρικής βοήθειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η 16χρονη τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, επέστρεψε στη δομή, βάζοντας τέλος στην αγωνία για την τύχη της.

Κινητοποίηση για εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και χάθηκε

Η ανήλικη συνοδευόμενη από νοσηλεύτρια του ιδρύματος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ως ψυχιατρικό περιστατικό στο εφημερεύων Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας” χθες το βράδυ. Κατά την άφιξη της και όπως αναφέρει στο pelop.gr ο Πρόεδρος της δομής Νίκος Σταθακόπουλος, αν και η 16χρονη  βρισκόταν σε κρίση, το προσωπικό υποδοχής κατά τον έλεγχο θερμομέτρησης ζητούσε να φορέσει μάσκα για να της επιτραπεί η είσοδος.  Η 16χρονη που φέρεται να έχει τάσεις φυγής κατά τις “διαπραγματεύσεις” για την εισαγωγή της,  εξαφανίστηκε!

«Η ολιγωρία του νοσοκομείου μας έφτασε σε αυτή την κατάσταση.  Δεν είναι φυλακισμένα τα παιδια μας για να τους φοράμε χειροπέδες. Δεν προστάτεψε το παιδί το προσωπικό υποδοχής,. Δεν επέτρεπαν την είσοδο εάν δεν φόραγα μάσκα. Από τη πρώτη στιγμή βρέθηκα στο σημείο. Επικοινώνησα με την Άμεση Δράση, όπου με ενημέρωσαν πως δεν συνόδευσαν το ψυχιατρικό περιστατικό μετά την απόφαση της Γ.Γ Αντεγκληματική Πολιτικής», δηλωσε ο κ. Σταθακόπουλος

Προ ημερών από τη ίδια δομή φιλοξενείας το είχε σκάσει επίσης 16χρονη, η οποία εντπίστηκε μετά από δυο ημέρες όπως έγραψε το pelop.gr, σε καταυλισμό Ρομά στον Χάραδρο Πατρών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ