Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: ΣΟΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Νο 3! “Σνίφαρε” κόκα… μπροστά σε μαθητές

Πάτρα: ΣΟΚ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Νο 3! “Σνίφαρε” κόκα… μπροστά σε μαθητές

Οι εικόνες σοκάρουν! Και θα πρέπει να προβληματίσουν! Δεν είναι και λίγο αυτό που συνέβη χθες γύρω στη 1.30 μετά το μεσημέρι, μέσα σε ένα λεωφορείο του Αστικού ΚΤΕΛ Πατρών της γραμμής Νο 3. Στο λεωφορείο υπήρχαν αρκετοί μαθητές, κυρίως από το σχολικό συγκρότημα της Αγίας Σοφίας. Ξαφνικά και ενώ υπήρχαν τόσο καθιστοί όσο και όρθιοι μαθητές, ένας νεαρός έβγαλε από την τσέπη του ένα χαρτί, το ακούμπησε στα κλειστά πόδια του, δημιούργησε δηλαδή ένα «πιατάκι», έβγαλε από ένα άλλο χαρτί μία σκόνη και αφού δημιούργησε τις γνωστές «γραμμές», την «ρούφηξε» με την μύτη του! Ακριβώς δίπλα του στεκόταν και έδειχνε να συμμετέχει στην διαδικασία ένας άλλος νεαρός που κρατούσε τσάντα. Ο νεαρός που βιντεοσκοπούσε την σκηνή (επιβάτης του λεωφορείου) δεν μπορούσε να καταλάβει αν και ο «βασικός χρήστης» ήταν μαθητής. Ωστόσο θύμιζε μαθητή! Μόλις έκανε την χρήση των ναρκωτικών χωρίς κανείς να τον σταματήσει (πως θα μπορούσε άλλωστε) κάποιοι αντέδρασαν και «μουρμούριζαν»! Κάποιες κοπέλες ένιωσαν φόβο, «ταράχτηκαν» και μάλιστα κατέβηκαν στην αμέσως επόμενη στάση του λεωφορείου. Ο νεαρός απτόητος συνέχισε να χαζογελά και να συζητά με τους «κολλητούς»! Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που μπορεί να έχει συμβεί κάτι τέτοιο μέσα σε ένα αστικό λεωφορείο!

Όμως είναι η πρώτη φορά που η όλη σκηνή καταγράφεται σε βίντεο! Και μάλιστα φαίνονται ξεκάθαρα τα πρόσωπα όσων συμμετείχαν σε αυτό το καταδικαστέο γεγονός.   Θα πρέπει να τονιστεί πως δεν αποκλείεται παρόμοια περιστατικά να συμβαίνουν ακόμη και σε τουαλέτες ή άλλους χώρους σχολικών συγκροτημάτων. Σύμφωνα με τον ΟΚΑΝΑ οι νεαροί χρήστες προέρχονται από όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα και είναι  Έλληνες στην πλειοψηφία. Όσον αφορά τους γονείς, οι οποίοι ειδοποιούνται από την αστυνομία όταν οι παραβάτες είναι κάτω των 17 χρόνων, φαίνεται να… πέφτουν από τα σύννεφα, όταν μαθαίνουν ότι τα παιδιά τους είναι χρήστες ναρκωτικών.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2020, ένας στους οκτώ (13%) μαθητές Λυκείου αναφέρει χρήση κάποιας εισπνεόμενης ουσίας (π.χ., βενζίνη, κόλλες, καθαριστικά, διαλυτικά, κλπ.) έστω και μια φορά σε όλη του τη ζωή. Το 5%, μάλιστα, πολύ πρόσφατα. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι μια αξιοσημείωτη μερίδα των νέων συνεχίζει να πειραματίζεται με τις ουσίες, με κίνδυνο να αποτελέσουν τους μελλοντικούς εξαρτημένους χρήστες. Αν και χαμηλό, το ποσοστό των 16χρονων που αναφέρουν επανάληψη της χρήσης κάνναβης   παρουσιάζεται το 2019 αυξημένο (4,6%) σε σχέση με οκτώ χρόνια πριν (3,1%). Επίσης αρκετοί δοκιμάζουν κοκαϊνη έστω και αν τους φαίνεται ακριβή και η συντριπτική πλειοψηφία ακόμη και χρηστών, λέει «όχι» στην ηρωίνη.

Πηγή: patrasisyou.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ