Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Εκτός ελέγχου, στο 2ο ΕΠΑΛ- Έβαλαν φωτιά, έκαψαν και έκλεψαν θρανία-...

Πάτρα: Εκτός ελέγχου, στο 2ο ΕΠΑΛ- Έβαλαν φωτιά, έκαψαν και έκλεψαν θρανία- “Μας ανησυχεί η κατάσταση” λέει ο Ανδρέας Ζέρβας

Εκτός ελέγχου φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάσταση στο 2ο ΕΠΑΛ της Πάτρας. Πέρα από το γεγονός ότι κατά καιρούς γίνονται καταλήψεις, χθες μαθητές έβαλαν φωτιά ενώ άγνωστοι έκαψαν και έκλεψαν θρανία! Να σημειώσουμε ότι το σχολείο βρίσκεται στην Αγία Σοφία, σε συγκρότημα όπου συστεγάζεται με άλλα σχολεία.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  Ανδρέας Ζέρβας, μαθητές ενήργησαν παρατύπως ενώ ο Σύλλογος των Διδασκόντων του σχολείου αναζητούν ποιοι είναι.

«Δυστυχώς στο 2ο ΕΠΑΛ υπάρχουν κατά καιρούς κάποια επεισόδια. Κάποιοι μαθητές και χθες ενήργησαν παρατύπως. Οι σχολικές μονάδες που ανήκουν στο συγκρότημα έχουν λάβει τα μέτρα που πρέπει. Όπως γνωρίζετε υπάρχει αυτονομία των σχολικών μονάδων, ωστόσο παρακολουθούμε την κατάσταση η οποία μας ανησυχεί. Όλα προέρχονται, όπως φαίνεται, από μαθητές οι οποίοι δρουν παραβατικά.

Ξεκαθαρίζω ότι τη φετινή χρονιά είναι ελάχιστες οι μέρες που έχει γίνει κατάληψη στο συγκεκριμένο σχολείο. Άλλο ΕΠΑΛ έχει κάνει κατάληψη περισσότερες μέρες. Ωστόσο έχουν συμβει πράγματα, στο παρελθόν και από συστεγαζόμενα και από εξωσχολικούς, με αποτέλεσμα να έχει στιγματιστεί το 2ο.

Ισχύει όμως ότι εκεί υπήρχαν χθες παραβατικές συμπεριφορές. Μαθητές έβαλαν φωτιά ενώ κάποιοι έκλεψαν θρανία. Ως διεύθυνση προσπαθούμε να βοηθήσουμε τις σχολικές μονάδες, σεβόμενοι την αυτονομία τους. Πρωτίστως οι κινήσεις που θα γίνουν πρέπει να προέρχονται από τους συλλόγους των σχολικών μονάδων.

Είναι στην αρμοδιότητα του Συλλόγου διδασκόντων του σχολείου να βρουν ποιοι είναι οι μαθητές που προχώρησαν σε αυτές τις ενέργειες και να επιβληθούν οι αντίστοιχες τιμωρίες. Η σχολική μονάδα γνωρίζει τι πρέπει να κοιτάξει για βγάλει συμπεράσματα για το τι ακριβώς συνέβη» λέει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ