Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠάτρα: Εργατικό ατύχημα στο Ακταίο – Ηλεκτρολογικός πίνακας «έσκασε» στο πρόσωπο εργαζόμενου!

Πάτρα: Εργατικό ατύχημα στο Ακταίο – Ηλεκτρολογικός πίνακας «έσκασε» στο πρόσωπο εργαζόμενου!

Ο άτυχος εργαζόμενος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Σοβαρό περιστατικό εργατικού ατυχήματος σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο που εδρεύει στην περιοχή του Ακταίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα έγινε σε έναν ηλεκτρικό πίνακα, ο οποίος «έσκασε» στο πρόσωπο ενός εργαζόμενου ενώ εκτελούσε εργασίες με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Ο άτυχος εργαζόμενος φέρεται πως έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας ενημερώθηκε για το περιστατικό και προχώρησε σε παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει το όνομα της εταιρείας που σημειώθηκε το ατύχημα, αλλά το pelop.gr επιλέγει να μην το δημοσιοποιήσει για να μην στοχοποιήσει την επιχείρηση.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει την εργοδοσία της εν λόγω εταιρείας στην Πάτρα στην οποία σήμερα είχαμε σοβαρό εργατικό ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα ένας εργάτης να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο. Σαν να μην έφτανε αυτό η επιχείρηση συνέχισε να λειτουργεί κανονικά και μετά το ατύχημα σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αποδεικνύοντας ότι τα κέρδη της είναι πάνω απ’όλα.

Εείναι η ίδια εταιρεία που απέλυσε συνδικαλιστή, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, πριν 2 χρόνια γιατί διεκδικούσε μέτρα προστασίας και πάλευε για να μην περάσουν αντιδραστικά νομοσχέδια ενάντια στην εργατική τάξη.

Το Εργατικό Κέντρο Πάτρας μαζί με συνδικαλιστές από διάφορα σωματεία βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον χώρο του ατυχήματος απαιτώντας να ξεκαθαριστούν τώρα οι αιτίες του ατυχήματος, και να αποδοθούν άμεσα οι ευθύνες.

Δεν θα επιτρέψουμε να σακατεύονται κάθε λίγο και λιγάκι οι εργάτες.

Απαιτούμε να ενταθούν οι έλεγχοι σε κάθε χώρο δουλειάς, στα σύγχρονα κάτεργα που έχουν διαμορφωθεί.

Καλούμε την εργατική τάξη της πόλης μας να είναι σε επαγρύπνηση.

Να οργανωθεί στα σωματεία της και να απαιτήσει μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

Το εργατικό κέντρο Πάτρας εύχεται ταχεία ανάρρωση στον εργαζόμενο και θα είναι δίπλα του.

Eπίσης προκυρύσσει για αύριο Τετάρτη στάση εργασίας 12:00-14:00 στην εταιρεία και και συνέλευση στον χώρο της εταιρείας με τους εργαζόμενους της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ