Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΈνα… κριάρι βγήκε παγανιά στο Αγρίνιο

Ένα… κριάρι βγήκε παγανιά στο Αγρίνιο

Μια απορία φαίνεται να την έχει, όσο να ‘ναι, το συμπαθές κριάρι που συνέλαβε ο φακός καταμεσής δρόμου στο Αγρίνιο.

Ο φωτογράφος/συμπολίτης που το απαθανάτισε κάπου στην οδό Φιλελλήνων το συνόδευσε στον λογαριασμό του στο facebook με το σκωπτικό σχόλιο: “Αγρίνιο, η πόλη του φωτός”!

Και γιατί όχι, το συμπαθές ζώο με τα περήφανα κέρατα ζει ανάμεσά μας, απαντάται ως είδος μαζί με τα τα υπόλοιπα πρόβατα σε πολλές ημιαγροτικές συνοικίες και δικαιούται να βολτάρει. Άλλωστε στο Αγρίνιο τα κριάρια είναι γνωστές… φυσιογνωμίες, μην κάνουμε πως δεν τα ξέρουμε. Στις παρυφές τις πόλης δεν είναι λίγα τα πρόβατα που βόσκουν στα καταπράσινα λιβάδια ανάμεσα στους δρόμους, θυμίζοντας λίγο…Ολλανδία.

Επίσης στο γλωσσικό ιδίωμά μας υπάρχουν πολλές εκφράσεις που αναπαράγονται και στα γήπεδα, όπως το “κοντοκρίαρο” που αποδίδεται συνήθως σε άτεχνα σέντερ φορ! “Τι κοντοκρίαρο είναι ετούτος που έφεραν φέτος;”, ακούς από οπαδούς, με συχνή παραλλαγή το “τι τραΐ είναι τούτο εδώ πάλι;”…

Τι να κάνουν και τα καημένα τα κριάρια, όμως; Δεν έχει μείνει και προβατίνα για προβατίνα από τις τοπικές ψησταριές, βγαίνουν κι εκείνα μια βόλτα στην πόλη μπας και βρουν κάνα τυχερό. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι το Αγρίνιο προσφέρεται για “περπατήματα”, έχει πολύ έντονη ζωή, γνωστά πράγματα αυτά.

agrinionews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ