Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠρόλαβαν «έμφραγμα» της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου!

Πρόλαβαν «έμφραγμα» της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου!

Η Κλινική έχει ξεμείνει μ’ έναν μόνο καρδιολόγο, τον Ηλία Σιχλιμίρη. Αλλά με παρέμβαση Καρβέλη, τις επόμενες μέρες καταφθάνουν ενισχύσεις από Πάτρα και Καλάβρυτα.

Αρρυθμίες θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου, με την κατάσταση να φτάνει σε οριακό επίπεδο και ο κίνδυνος… «εμφράγματος» να καραδοκεί καθημερινά, μέχρι που από τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ έγινε… άμεση επέμβαση ανάνηψης!

Η Κλινική έχει ξεμείνει μ’ έναν μόνο καρδιολόγο, τον Ηλία Σιχλιμίρη. Αλλά, μ’ έναν μόλις μόνιμο γιατρό δεν νοείται Κλινική και γι’ αυτό τις επόμενες μέρες καταφθάνουν ενισχύσεις από Πάτρα και Καλάβρυτα, με την προοπτική όμως, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, να βρεθεί η φόρμουλα για μόνιμες λύσεις και όχι εμβαλωματικές…

Στα πρώτα έκτακτα μέτρα, συγκαταλέγονται:
> Θα έρχεται, από το Νοσοκομείο Καλαβρύτων, σε πιο τακτική βάση, ο καρδιολόγος Λεωνίδας Κάτσης. Θα κάνει εφημερίες, αλλά μέχρι να στελεχωθεί η Κλινική και με άλλους γιατρούς, θα είναι και τα πρωινά στις επάλξεις, για να μην είναι μόνος του ο κ. Σιχλοιμίρης.
> Θα έρθει κι ένας ακόμα καρδιολόγος από το ΙΚΑ Ανω Πόλης της Πάτρας, ο Γιώργος Σιώζος. Για εφημερίες μόνο, γιατί η θέση του παραμένει στην Πάτρα.
> Στο επόμενο διάστημα θα έρθει ένας ακόμα ιατρός -καρδιολόγος από το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» των Πατρών.

Η «ΠτΔ» παρουσιάζει το πώς ακριβώς έχει η κατάσταση, δίνοντας βήμα στον διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάση Γεωργάκη και στον Καρδιολόγο Ηλία Σιχλιμίρη.

Ο ΗΛ. ΣΙΧΛΙΜΙΡΗΣ

Ο κ. Σιχλιμίρης υποστηρίζει: «Μέχρι πριν από 2-3 μέρες ήταν πολύ δυσοίωνα τα πράγματα. Υπήρχε και σενάριο να έκλεινε και η Κλινική. Ομως βρέθηκαν 2-3 γιατροί και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Καταλαβαίνετε ότι με 2 γιατρούς δεν γινόταν να λειτουργήσει. Ο κ. Σιώζος από την Πάτρα θα στελεχώσει την Κλινική μας και μέσα στο α’ δεκαήμερο του Νοεμβρίου θα έρθει ένας ακόμα γιατρός από τον ”Αγιο Ανδρέα”. Φαίνεται ότι λύνεται το θέμα. Από τον Δεκέμβριο μας έχει υποσχεθεί και ο κ. Νταβλούρος (από το Πανεπιστημιακό στο Ρίο) ότι ένας καρδιολόγος που θα προσληφθεί ως επικουρικός εκεί και θα έρχεται και στο δικό μας νοσοκομείο για εφημερίες. Δυστυχώς είχαμε φτάσει σε οριακό σημείο. Αν κάτι πάθαινα εγώ ή μου συνέβαινε κάτι έκτακτο, θα έμενε ακέφαλη η Κλινική. Ευτυχώς, στο παρά ένα βρέθηκε λύση».

Ο Θ. ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Αιγίου Θανάσης Γεωργάκης, δήλωσε στην «ΠτΔ»: «Τα όσα κυκλοφορούν δεξιά κι αριστερά είναι πραγματικά υπερβολές. Το θέμα της Καρδιολογικής Κλινικής είναι καθαρά συγκυριακό. Πέσαμε πάνω σε μια σειρά απανωτών σπάνιων συμπτώσεων που δημιούργησαν πρόβλημα. Το αντιμετωπίζουμε όμως. Γίνεται τιτάνια προσπάθεια, από τη διοίκηση αλλά κυρίως με τη συνεχή συνδρομή του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη. Μέσα στον Νοέμβριο θα είναι όλα όπως πρέπει. Ούτε αμέλεια υπάρχει, ούτε καθυστέρηση. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, και πάντα με βάση το τι ορίζει και προβλέπει ο νόμος και τις επόμενες μέρες όλα θα λειτουργούν ρολόι. Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες, με μπροστάρη τον κ. Καρβέλη. Στο νοσοκομείο όλα είναι υπό έλεγχο και λειτουργούν καλά. Μόνο στην Καρδιολογική προέκυψε πρόβλημα. Σε σχέση με θέματα που υπάρχουν σε Πύργο και Αγρίνιο, είμαστε μια χαρά. Ακόμα και σε νοσοκομεία της Πάτρας. Ο κ. Καρβέλης παλεύει για να γίνεται το καλύτερο δυνατό. Αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Ο Δ. Μπούνιας φέρνει το θέμα στο ΔΣ

Ο επιμελητής Β’ – ιατρός χειρουργός του Νοσοκομείου Αιγίου και δημοτικός σύμβουλος Αιγιάλειας (παράταξη Γούτου) Δημήτρης Μπούνιας, πρόκειται να φέρει το θέμα της Καρδιολογικής Κλινικής και γενικότερα της ενίσχυσης του ΓΝΑ στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ. Μιλώντας στην «ΠτΔ» περιέγραψε πώς έχει η κατάσταση.
«Πριν από ένα ενάμιση χρόνο πέθανε ο επί σειρά ετών διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής, Σωτήρης Κυρίκος. Τώρα, συνταξιοδοτείται ο νυν διευθυντής, ο Θεοχάρης Λιβιεράτος. Εχει καταθέσει τα χαρτιά του από τον Σεπτέμβριο και από μέρα σε μέρα έρχεται το ΦΕΚ, που θα σημάνει την αποχώρησή του οριστικά. Ηδη είναι εκτός.

Ενας ακόμα γιατρός της Καρδιολογικής αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και για ένα διάστημα τίθεται εκτός. Η τρίτη επικουρική γιατρός της Καρδιολογικής Κλινικής παραιτήθηκε 8 μήνες πριν λήξει η σύμβασή της (έληγε Απρίλιο του 2022). Κι έχει απομείνει, για ένα διάστημα, ο Ηλίας Σιχλιμίρης να παλεύει να κρατήσει μόνος του».

Πηγή:pelop.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ