Πάτρα: Σε επιτήρηση οι καταυλισμοί… για το Πέραμα

Από τις εντολές προκύπτει ότι δεν θα επιτραπεί καν η οποιαδήποτε πρόθεση για διασάλευση της τάξης με την μορφή αντιποίνων για το θανατηφόρο επεισόδιο στο Πέραμα…

Το πρωί του Σαββάτου έλαβε χώρα μια έκτακτη τηλεδιάσκεψη. Την προκάλεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, δώδεκα ώρες μετά τα αιματηρά γεγονότα στο Πέραμα, που στοίχισαν την ζωή σ’ έναν σεσημασμένο κακοποιό Ρομά.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Μιχ. Καραμαλάκης και όλοι οι Γενικοί Περιφερειακοί Aστυνομικοί Διευθυντές ανάμεσα τους φυσικά και ο υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης από τη Δυτική Ελλάδα.

Πολλά συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη και δόθηκαν οδηγίες για την στάση της αστυνομίας από τούδε και στο εξής, υπό το βάρος των ποικίλων εντυπώσεων που προκλήθηκαν από την καταδίωξη και το θανάσιμο πλήγμα στον σεσημασμένο Ρομά.

Επισημάνθηκε κυρίως το ενδεχόμενο να προκληθούν αντιδράσεις από την πλευρά των Ρομά που έχασαν έναν «δικό» τους. Και άλλες φορές στο παρελθόν παρατηρήθηκαν επεισόδια και εξεγέρσεις με μπλοκάρισμα των δρόμων και φωτιές.

Εδόθη συνεπώς εντολή για επιχειρησιακή ετοιμότητα και επαγρύπνηση και ήδη στην Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα. Ειδικότερα, επιτηρούνται διακριτικά όλα τα μέρη όπου διαβιούν Ρομά (Εγλυκάδα, Ριγανόκαμπος, Ζαρουχλέικα, Σαγέικα κ.ά.), με τρόπο που λειτουργεί αποτρεπτικά στην όποια πιθανή μορφή αντίδρασης από την πλευρά των Ρομά.

Από τις εντολές προκύπτει ότι δεν θα επιτραπεί καν η οποιαδήποτε πρόθεση για διασάλευση της τάξης με την μορφή αντιποίνων για το θανατηφόρο επεισόδιο στο Πέραμα…

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ