Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΠαπαευαγγέλου: Συναγερμός για Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα- Με μάσκα στις...

Παπαευαγγέλου: Συναγερμός για Βόρεια Ελλάδα, Πελοπόννησο και Δυτ. Ελλάδα- Με μάσκα στις παρελάσεις

Επεσήμανε πως χρειάζεται προσοχή στα μέτρα προστασίας και για τους εμβολισμένους

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών με θέμα το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για την CoViD-19, τον κορωνοϊό, την εξέλιξη της πανδημίας, τις μεταλλάξεις, την προοπτική των εμβολίων, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη, πραγματοποιήθηκε όπως κάθε Πέμπτη από το υπουργείο Υγείας.

Αρχικά η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας μας που έχει αυξηθεί σημαντικά -28%- με διαφοροποιήσεις σε σημεία της επικράτειας. «Τα προβλήματα στη Βόρεια Ελλάδα παραμένουν με αύξηση κρουσμάτων σε Γρεβενά, Ημαθία και Μαγνησία,  ενώ σημαντική αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου καταγράφεται για πρώτη φορά στο μεγαλύτερο μέλος της Πελοποννήσου, αλλά και στη Δυτική Ελλάδα.

Το επιδημιολογικό φορτίο της Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία σταθερότητα αλλά σε υψηλά επίπεδα, όπως είπε.

Οι εισαγωγές αυξήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σε ποσοστό 30%. Στη Βόρεια Ελλάδα η πληρότητα στις ΜΕΘ κορωνοϊού ξεπερνάει το 90% παρά το γεγονός ότι έχουν αυξηθεί οι διαθέσιμες κλίνες», ανέφερε.

Αυτό που εντυπωσιάζει, όπως είπε, είναι ότι ενώ βλέπουμε επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου στη Βόρεια Ελλάδα, δεν παρατηρούμε αύξηση στους εμβολιασμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ