Πάτρα: Η κίνηση θύματος και θύτη εντός δικαστικής αίθουσας που «πάγωσε» τους πάντες

Θύμα και κατηγορούμενος αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους τις διαφορές του παρελθόντος, ξαφνιάζοντας άπαντες με την κίνηση τους, εντός του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πατρών.

Στα δικαστήρια δεν βλέπει κανείς κάθε μέρα τους αντίδικους να τα βρίσκουν και να δίνουν τα χέρια τους μετά τη δίκη. Πολύ περισσότερο όταν έχει προηγηθεί μια αιματηρή συμπλοκή.

Κι όμως, μια τέτοια σκηνή διαδραματίστηκε χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών, όπου το θύμα συγχωρέσε τον άνθρωπο που τον είχε μαχαιρώσει πριν από χρόνια, μια κίνηση που προκάλεσε συγκίνηση στο ακροατήριο και έδειξε ότι και οι δύο ήθελαν πραγματικά να αφήσουν πίσω τους, το παρελθόν που τόσο τους είχε ταλαιπωρήσει.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στην Ηλεία το 2014. Λόγω προσωπικών διαφορών, το θύμα εισέβαλε στο σπίτι του κατηγορούμενου λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Στη συμπλοκή που έγινε, ο κατηγορούμενος πήρε ένα μαχαίρι και κατάφερε αρκετά χτυπήματα στο θύμα, που έφυγε αιμόφυρτο από το σπίτι.

Ο δράστης συνελήφθη και πρωτόδικα καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου σε κάθειρξη 5 ετών και 6 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Χθες, η έφεση που άσκησε έγινε δεκτή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών και η κατηγορία μετατράπηκε σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Του επέβαλε ποινή φυλακίσεως 4 ετών, την οποία και μετέτρεψε σε χρηματική.

Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι έπληξε το θύμα με μαχαίρι, γιατί βρισκόταν σε κατάσταση αυτοάμυνας και δήλωσε μετανιωμένος. Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να γίνει δεκτός ο αυτοτελής ισχυρισμός του κατηγορουμένου και να καταδικαστεί με ποινή ελαττωμένη, διότι -κατά την άποψή της- ο κατηγορούμενος βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας και είχε υπερβεί τα όρια αυτής.

Η συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, δικηγόρος Πατρών Μαρία Στέφου, έκανε λόγο για μια «κακιά στιγμή». Είπε ότι ο εντολέας της δεν είχε δώσει δικαίωμα σε κανέναν και ότι είναι ένας άνθρωπος που βοηθά τους υπερήλικες γονείς του.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ