Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔυτική ΕλλάδαΣταφίδα: Πρόταση για 1,5 ευρώ το κιλό, αρκεί να αποσυρθεί το πλεόνασμα,...

Σταφίδα: Πρόταση για 1,5 ευρώ το κιλό, αρκεί να αποσυρθεί το πλεόνασμα, διατυπώθηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη στην Πάτρα

Ναι μεν, αλλά για τη σταφίδα…

Η διαμόρφωση της τιμής για την σταφίδα στο 1,5 ευρώ ανά κιλό, με την προϋπόθεση να γίνει απόσυρση των περίπου  8000 τον. που έχει στην κατοχή της η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, προτάθηκε στη διάρκεια τη ευρείας σύσκεψης που έγινε χθες στην Πάτρα.

Στη σύσκεψη που τελικά λόγω χώρων έγινε στα γραφεία της ΣΚΟΣ, το «μπαλάκι» ρίχτηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο καλείται τώρα να λάβει αποφάσεις, που θα καθορίσουν την τύχη του προϊόντος, αλλά και των ίδιων των σταφιδοπαραγωγών!

Το τελευταίο ωστόσο, δια στόματος του καταγόμενου από τη Δυτική Ελλάδα υπουργού Σπ. Λιβανού,  παρουσιάζεται απρόθυμο να προχωρήσει στην  παραλαβή των αποθεμάτων, γεγονός που  περιπλέκει  το θέμα της τιμής  διάθεσης του προϊόντος, από τους παραγωγούς…

Στη «μαραθώνια» συζήτηση, από την Ηλεία συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ο.Π. Αμαλιάδας με επικεφαλής τον κ. Χρ. Βαλιανάτο, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συνεταιριστικών και αγροτικών οργανώσεων από την Αχαΐα, Μεσσηνία, Ζάκυνθο κλπ., καθώς και αρκετοί εξαγωγείς.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης  Θεοδ. Βασιλόπουλος,  αναφέρθηκε σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν, γύρω από τη διαμόρφωση της τιμής της σταφίδας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι οι τελευταίες εξελίξεις με τη σταφίδα, όπως και άλλα προβλήματα που απασχολούν τους αγρότες της Ηλείας,  θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης εκπροσώπων της Ο.Π. Αμαλιάδας, με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιο Στύλιο, η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει σήμερα  το πρωί στην Αθήνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ