Πως οργανώνονται μέσω του facebook οι εμβολιο-μάχοι στην Πάτρα – Δύο σελίδες στο στόχαστρο των Αρχών

Ετερόκλητες ομάδες με διαφορετικές αφετηρίες επιδίδονται σε αφορισμούς κατά του εμβολιασμού και «του συστήματος» που τον προωθεί – Kαταθέτουν μηνύσεις στον εισαγγελέα Πατρών

Το «μοντέλο» των αγωνιζομένων πολιτών (όπως και των αγανακτισμένων στην οικονομική κρίση) φαίνεται πως πιάνει τόπο και στην Πάτρα, με αφορμή το λεγόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα.

Πρόκειται για την «οργάνωση» που αυτοσυστήθηκε ως «Αγωνιζόμενοι Πολίτες Πάτρας» και είναι αυτή η οποία προσκαλεί τους «φίλους» της σε συγκεντρώσεις τόσο στην Πλατεία Γεωργίου, όσο και στα Ψηλαλώνια (έγινε μία συγκέντρωση την περασμένη Κυριακή).

Την ίδια ώρα δύο ιστοσελίδες με τίτλους «για την υγεία μου αποφασίζω εγώ» και «Πάτρα Μαζί» έχουν εξαπολύσει ένα «πόλεμο» κατά του εμβολίου και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, χρησιμοποιώντας ενίοτε και fakenews.

Μάλιστα σε αφίσες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στην Πάτρα από το αναρχικό στέκι «Ανατόπια» κατηγορούν και τις δύο σελίδες ότι δημιουργήθηκαν από μέλη της «Χρυσής Αυγής».

Ηδη στην Εισαγγελία της Πάτρας έχουν γίνει αναφορές για την δράση των συγκεκριμένων «ομάδων» και δεν αποκλείεται να υπάρξει δικαστική διερεύνηση, όπως έγινε με ανάλογες ιστοσελίδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, οι διαχειριστές των οποίων θα καθίσουν στο εδώλιο.

Στους «Αγωνιζόμενους Πολίτες Πάτρας» εμφανίζονται και κάποια μέλη της Χρυσής Αυγής, όμως οι «επικεφαλής» της ομάδας εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι. Είναι δε χαρακτηριστικό πως μέλη του συγκεκριμένου «λόμπι» εμφανίστηκαν στο δικαστήριο στις αρχές Αυγούστου και έκαναν μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα, για το εμβόλιο, το lock down, τα περιοριστικά μέτρα κλπ. Ταυτόχρονα όλοι οι παραπάνω, έχουν επιδοθεί και σε έναν ανελέητο πόλεμο στο διαδίκτυο με βολές κατά πολιτικών, δημοσιογράφων, επιστημόνων κ.λπ. Και υπόσχονται πως δεν θα σταματήσουν!

Στους «Αγωνιζόμενους Πολίτες Πάτρας» συμμετέχουν και φανατικοί ορθόδοξοι οι οποίοι θεωρούν πως το εμβόλιο είναι προϊόν του Αντίχριστου.

Χαρακτηριστικό του ύφους και των θέσεων της ομάδας είναι η επιστολή που έστειλαν στους βουλευτές Αχαΐας και στην οποία τους κατηγορούν για… εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κ.λπ.:

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ