Πατρών – Πύργου: Κατεβαίνουν Μητσοτάκης και Καραμανλής για τις επίσημες ανακοινώσεις – Πιο σύντομα ο αυτοκινητόδρομος

Η κοινή κάθοδος Μητσοτάκη και Καραμανλή για τις επίσημες ανακοινώσεις, σχετικά με την κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, προγραμματίζεται για τα τέλη Οκτωβρίου.

Στα χέρια του υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή βρίσκεται η τελική έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενιαία κατασκευή του κλειστού αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου και σύντομα οι θετικές εξελίξεις για το «ταλαιπωρημένο» μεγάλο οδικό έργο θα είναι συνεχείς.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο φάκελος ήδη ετοιμάζεται με ταχείς ρυθμούς, ώστε να μεταβιβαστεί στη Βουλή προς ψήφιση και μέσω αυτής η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να δώσει ηχηρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ που αμφισβητούσε την απεμπλοκή της σταματημένης εργολαβίας.
Οι υπάρχουσες ενδείξεις, από το υπουργείο που χειρίζεται το θέμα, είναι ότι η κοινοβουλευτική αυτή διαδικασία θα λάβει χώρα, προς τα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο μέσα στον Νοέμβριο.

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

Κατόπιν, στο χρονικό διάστημα μεταξύ Δεκεμβρίου – Ιανουαρίου, προγραμματίζεται να δοθεί το οριστικό «σύνθημα» στην εταιρεία «Άκτωρ», προκειμένου να εγκατασταθεί στο εθνικό οδικό δίκτυο, για να ξεκινήσει τις εργασίες.

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Σε ότι αφορά στο πολιτικό σκέλος και το πότε θα υπάρξουν επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, από το Μαξίμου εξετάζονται δύο σενάρια, σε συνέχεια της δήλωσης του πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ ότι παρακολουθεί προσωπικά ο ίδιος το έργο της Πατρών – Πύργου.

Η ΚΑΘΟΔΟΣ

Το πιθανότερο είναι, επικοινωνιακά, οι ανακοινώσεις να γίνουν πριν ή μετά τη έγκριση του έργου στη Βουλή, με κοινή κάθοδο των κ.κ. Μητσοτάκη και Καραμανλή σε Αχαΐα και Ηλεία, εκτός απροόπτου μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου.

Νωρίτερα η παράδοση του αυτοκινητόδρομου

Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εργασιών, αν και η σύμβαση θα αναφέρει ως χρόνο εκτέλεσης τους 32 μήνες, η κατασκευάστρια εταιρεία θα προσπαθήσει να το παραδώσει σε χρόνο από 22 έως 28 μήνες, κάτι που οδηγεί σε χρήση του αυτοκινητόδρομου στις αρχές του 2024, αλλά ακόμα κι αν αυτό χρησιμοποιηθεί ως προεκλογικό «όπλο» από την κυβέρνηση, το έργο θα είναι έτοιμο σε ποσοστό 70%.

Πηγή:pelop.gr

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ